Nedelja, 03/12 - Fudbal, Srbija, Superliga
03/12Napredak vs Crvena zvezdaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
30/11/2023 19:41
Posle neusoeha u Evropi crveno-beli moraju da se okrenu odbrani titule. Meč u Kruševcu zakazan je za nedelju u 15 časova.
Napredak

Kruševljani su mnogo bolje zaigrali od kada je na klupu tima iz stare srpske prestonice stigao Vladimir Gaćinović. Da su uspeli da sačuvaju prednost u Panćevu sada bi bili u zoni plej-ofa, što je u suštini i glavni cilj ove ekipe za aktuelnu sezonu. Napredak je pred ovo kolo bio 12. sa tri boda manje od prvog tima u zoni doigravanja za titulu i to je razlika koja se na proleće može dostitći. Ne bi bilo loše da do kraja jeseni Čarapani ne naprave neki ozbiljniji zaostatak jer bi onda bilo znatno teže ispuniti cilj. Polsednju utakmicu pod Bagdalom igrali su sa Čukaričkim, a to je bio odloženi meč 8. kola. Napredak je slavio u tom duelu minimalnim rezultatom i osvojio prva tri boda pred svojim navijačima još od pobede nad Voždovcem. To su i jedine pobede Kruševljana na stadionu Mladost, pored čak 4 poraza i jednog remija.

Crvena zvezda

Beograđani nisu ispunili glavni cilj, nisu prezimeli u Evropi, ne samo u Ligi šampiona, već ne mogu ni u slabije evropsko takmičenje pošto će takmičenje u svojoj grupi završiti na poslednjem mestu. Ostao je još okršaj sa šampionom Evrope Mančester Sitijem na stadionu \'\'Rajko Mitić\'\', ali čak ni da pobede najbolji tim Evrope crveno-beli ne mogu dalje i sa tom utakmicom se opraštaju od Evrope do narednog leta. U domaćem prvenstvu su pre samo sedam dana imali velikih 6 bodova zaostatka za Partizanom, ali je TSC obradovao sve zvezdaše pobedom na stadionu Partizana. Tri boda minusa izgledaju mnogo bolje i Zvezda ne sme da dozvoli nikakav kiks u Kruševcu.

Predlog

Poslednji put je Napredak pobedio Zvezdu pre više od šest godina ali sada nemaju šta da izgube i moraju pokušati hrabro da se suprotstave aktuelnom šampionu. Zvezda je u prošlom kolu pobedila u Novom Sadu ali ni tu nije ostavila neki posebno dobar utisak, kao ni u Pančevu pre toga. Na oba ta meča, a i na većini prethodnih, crveno-beli su primali makar po gol, pa verujemo da i Napredak može naći put do mreže golmana Glazera. Naš predlog je igra gol-gol za koju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.