Ponedeljak, 04/12 - Fudbal, Hrvatska, HNL
04/12Slaven Koprivnica vs Dinamo Zagreb1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
03/12/2023 11:01
Posle važnog trijumfa u Astani Zagrebčani moraju da pobede i u domaćem prvenstvu. Utakmica u Koprivnici igra se u ponedeljak u 17 časova.
Slaven Belupo

Tim iz Koprivnice je niz od četiri prvenstvena meča bez pobede prekinuo prošle sedmice na gostovanju kod Lokomotive. Iznenadili su fudbaleri Slavena Lokose i slavili sa 3:1, što im je bio prvi trijumf na strani u ovoj sezoni. Uzimajući u obzir da ovaj tim nema izgleda za neke veće domete osim opstanka, a da iz lige ispada samo jedan tim, čini se da Slaven može mirno da plovi u ovogodišnjem prvenstvu. Poslednjeplasirani Rudeš je osvojio samo 3 boda do sada, još uvek nema ni pobedu i sva je prilika da su zalutali u elitu. Tako da ostali timovi iz donjeg dela tabele, a pored Slavena tu su još Varaždin, Istra i Lokomotiva, neće imati neki pritisak osvajanja bodova i igraće neku svoju ligu da na kraju ostvare što bolji plasman.

Dinamo Zagreb

Međutim, ako borbe za opstanak praktično neće ni biti, zato će se bitka za titulu i Evropu voditi, sigurni smo, do polsednjeg kola. Dinamo nije dominantan više, pred ovaj meč nalazi se na trećem mestu i zaostatak za Hajdukom, koji je već pobedio, iznosi čak 12 bodova. Naravno, Modri imaju čak tri utakmice manje odigrane od Splićana i sa maksimalnih 9 bodova iz ta tri zaostala meča stigli bi na samo tri boda minusa a to je već nešto što se lako stiže. Pored dva najveća kluba u Hrvatskoj tu su i Rijeka, Gorica i Osijek, timovi koji su u vrhu tabele i sasvim legitimno imaju visoke ciljeve. Dinamo je već izgubio 3 utakmice u prvenstvu, gubio je prečesto i u Evropi i navijači nikako nisu zadovoljni dosadašnjim učinkom. Nije se klub iz Maksimira plasirao u Ligu šampiona, nije ni u Ligu Evrope, a ni u Ligi konferencija nije blistao do sada.

Predlog

Kad pominjemo Evropu moramo reći da je Dinamo u Astani zabeležio važan trijumf i da mu u poslednjem kolu treba remi sa Balkanijem da bi se plasirao u baraž za osminu finala u Ligi konferencija. Taj meč je igran u četvrtak i sigurno da su Modri umorni od njega i napornog puta. U Koprivnici Dinamo mora da pobedi, a sigurno bi bili prezadovoljni i minimalnim trijumfom. Letos je u Maksimiru bilo 3:0 za Dinamo, a i sada očekjujemo pobedu aktuelnog šampiona Hrvatske. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.