Četvrtak, 07/12 - Fudbal, Belgija, Beker van Belgie
07/12Anderleht vs Standard Lijež1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
05/12/2023 17:32
U osmini finala belgijskog kupa sastaju se Anderleht i Standard, nekadašnji fudbalski velikani, ne samo u ovoj zemlji. Utakmica u Briselu na programu je u četvrtak u 20.30.
Anderleht

Velikan iz Brisela vraća se polako na mesto koje mu pripada. Predugo je trajao post Anderlehta u domaćem prvenstvu ali i u Evropi, u kojoj su igrali vrlo retko i dosta slabo u prethodnom periodu. Trenutno je Anderleht  drugi u Župiler ligi i sva je prilika da će biti najveći konkurent gradskom rivalu Rojal Unionu. Sada imaju zaostatak u odnosu na Sen Žil od četiri boda, ali ne zaboravite da posle regularnog dela prvenstva u Belgiji sledi plej-ofu u kome, od ove sezone, šest prvoplasiranih timova igraju dvokružno još deset kola. U poslednjih pet kola Anderleht je pobedio na četiri meča i jednom je igrao nerešeno. Poslednji poraz doživeli su baš od Standarda i to u Liježu krajem oktobra. Prošlog petka je Anderleht gostovao kod Vesterloa i slavio sigurnu pobedu od 3:1.

Standard Lijež

Glavni cilj ekipe iz Liježa je da se plasira u plej-of Župiler lige i onda na taj način stigne do Evrope. Trenutno nisu u toj zoni, nalaze se na 9. mestu i imaju pet bodova manje od poslednjeg tima u zoni plej-ofa, šestoplasiranog serkl Briža. Ni trenutna forma nije obećavajuća, u poslednjih pet kola Standard je pobedio samo jednom, ali se mora reći da im je i raspored bio jako zahtevan. Igrali su protiv Genta, Antverpa, Genka i Klub Briža i samo je duel sa Mehelenom bio iz kategorije nešto lakših, ali su i tu stigli samo do boda. Na poslednje tri utakmice na strani upisali su isto toliko poraza, ali su putovali u Gent, Antverpen i Briž, na tri jako teška gostovanja. Jedna od značajnijih pobeda u sezoni im je ona nad Anderlehtom kada su u Liježu slavili sa 3:2.

Predlog

Jedine poraze u sezoni Anderleht je doživeo od lidera Rojal Uniona u prvom kolu, te od Standarda u Liježu pre nekih mesec i po dana. Priliku da se ekipi iz Liježa imaju u osmini finala kupa i očekujemo da se to i dogodi. Domaćin je favorit i pored činjenice da su u najmasovnijem takmičenju iznenađenja česta. Naš predlog je jedinica sa koeficijentom 1.60 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.