Četvrtak, 07/12 - Fudbal, Srbija, Serbia Cup
07/12Partizan vs GrafičarUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 3.50
7 / 10 Ulog
06/12/2023 13:42
U poslednjoj utakmici osmine finala KUpa Srbije Partizan dočekuje ekipu Grafičara. Meč se igra u četvrtak od 16 časova.
Partizan

Uz dosta muke Partizan je pobedio Vojvodinu u subotu i sačuvao tri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu. Ipak, nisu crno-beli uspeli da sa maksimalnim učinkom reše tri vezane utakmice na svom terenu. Čukarički su dobili, tako posle dramatičnog finiša, ali je TSC protutnjao Humskom i slavio sa 4:0, pre nego što je pobeđena Vojvodina. Ipak, ukupan učinak je bolji od očekivanog. Osim dve utakmice protiv TSC-a, u kojima je Partizan osvojio samo jedan bod, sve ostale utakmice tim Igora Duljaja je dobio. Propust se dogodio u Evropi, Partizan nije uspeo da izbori grupnu fazu Lige konferencija posle ispadanja u plej-ofu od danskog Nordsjelanda. Bliži se kraj prvog dela sezone, pored utakmice kupa crno-belima predstoje još dueli sa Radničkim u Nišu, te Kragujevčanima i Zvezdom u Humskoj.

Grafičar

Gosti su filijala Crvene zvezde i to daje dodatnu draž ovom duelu. Treba reći da je malo falilo prošle sezone da se Grafičar preseli u Super ligu, stigli su do baraža u kome ih je eliminisao Radnik iz Surdulice. Ove jeseni su već izbacili jednog supwrligaša iz Kupa Srbije, bili su bolji na svom terenu od subotičkog Spartaka sa 2:0. U šampionatu Prve lige Srbije igraju mnogo slabije od očekivanog, trenutno se nalaze tek na 11. mestu posle 19 odigranih kola, a ta pozicija ne vodi čak ni u plej-of, u kome će posle 30 kola igrati osam najboljih timova. Grafičar i dalje ima odlične šanse da se nađe u gornjoj polovini tabele jer se igra još 11 kola do kraja regularnog dela, a njihov zaostatak za osmoplariranim Vršcem je 6 bodova. Prošlog vikenda su poraženi u Leskovcu od Dubočice sa 2:1, a posle meča sa Partizanom imaju još duel sa Novim Sadom i za njih je 2023. godina završena.

Predlog

Crno-bele uopšte ne čeka lak posao, posebno posle vrlo napornog duela sa Novosađanima.Tu su i povrede, pa Duljaj nikako da izvede najjači sastav. Povređenom Sanderu Severini prdružio se i Sveta Marković, pa će tandem štopera, kao i protiv Vojvodine, najverovatnije činiti mladi Ilić i iskusni Saničanin, ukoliko se Duljaj ne odluči da šansu ukaže novajliji De Medini, koji je debitovao baš u kupu u pobedi nad Jedinstvom u Ubu. Taj meč, takođe protiv drugoligaša, Partizan je dobio samo sa 1:0, a mnogo golova ne očekujemo ni sada. Za 0-3 gola kvota je 1.53 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.