Petak, 08/12 - Fudbal, Portugalija, Liga Portugal
08/12Vizela vs Sporting Braga1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
06/12/2023 16:32
Ovo je pravi komšijski derbi. Između Kaldasa de Vizele i Brage samo je tridesetak kilometara. Utakmica je na programu u petak u 16.30.
Vizela

Nema veće inspiracije za fudbalere Vizele nego kada im u goste dođe tim Brage. Ova dva tima su iz gradova koji su udaljeni samo 30 kilometara i nalaze se u istoj portugalskoj pokrajini. Međutim, u ovom trenutku Vizela nema mogućnost da bira rivala i mora protiv svakog da igra za bodove. Trenutno je ovaj klub na pretposlednjem mestu na tabeli Primeire sa samo 10 bodova, jednim više od poslednjeplasirane Aruke. Da bidemo do kraja iskreni još tri ekipe ispred Vizele imaju 10 bodova, kao i oni, što samo govori o tome koliko je liga, bar kada je dno tabele u pitanju, izednačena. Vizela je u 12 kola pobedila samo dva puta, Kaza Piu su pobedili u gostima a Žil Visente na svom terenu. U prethodnom kolu poraženi su od Šaveza sa 2:1 na strani.

Braga

Gosti idu u komšiluk gde ih čeka motivisani domaćin, ali sigurno da razmišljaju i o gostovanju na \'\'Maradoni\'\' u Napulju u utorak, ali i duelu sa Benfikom na svom \'\'Kamenolomu\'\' narednog vikenda. Braga je napravila veliki kiks remijem sa Union Berlinom u prošlom kolu Lige šampiona na svom terenu, pa im je sada potreban trijumf u Napulju, i to sa dva gola razlike. Koliko je to realno ostaje da vidimo, ali će Braga svakako nastaviti evropski put, barem i u Ligi Evrope, na proleće, ukoliko Union ne pobedi Real, a Braga izgubi u Italiji. U Primeiri Braga je trenutno na 4. mestu sa 26 bodova i zaostaju za vodećim Sportingom pet bodova. Ispred njih su i Porto i Benfika ali Braga još uvek nema takav zaostatak da bi trebala da odustaje od titule. Imali su naporno leto u kome su igrali kvalifikacije za Ligu šampiona, bili su uspešni ali su to platili nešto slabijim rezultatima u domaćem prvenstvu.

Predlog

Prošle sezone je Braga zgromila Vizelu u gostima pobedivši je sa 4:0. I na \'\'Kamenolomu\'\' je Braga bila bolja i slavila sa 2:0. Na sva četiri meča, koliko su ova dva tima odigraa u eliti, slavila je Braga, pa vrujemo da će i ovog puta biti uspešnija. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.