Subota, 09/12 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
09/12Hamburger SV vs Paderborn1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
07/12/2023 17:13
Posle ispadanja iz kuša obe ekipe se okreću obavezama u prvenstvu Cvajte. Meč u najvećoj nemačkoj luci igra se u subotu u 13 časova.
Hamburger

Nije imao Hamburger sreće na gostovanju u Berlinu u osmini finala DFB kupa. Posle 120 minuta rezultat je bio 2:2 na Olimpijskom stadionu nemačkoj prestonici ali je Herta bila uspešnija sa bele tačke. Bila je to šansa da ekipa Hamburgera ode daleko u kupu s obzirom da je od osam preostalih timova samo tri iz Bundeslige. Tu je i 4 drugoligaša i Sarbriken iz treće lige. Ipak, za ovaj tim je najvažnije da se napokon vrati u Bundelsigu. Pet godina traje boravak Hamburgera u Cvajti nakok prvog ispadanja iz elite ovog kluba u njegovoj istoriji. Najbliži povratku su bili prošle sezone ali je Štutgart bio uspešniji u baražu. Sada su na trećem mestu, prošle sedmice su igrali gradski derbi sa liderom Sent Paulijem i izborili remi 2:2 i pored činjenice da su imali zaostatak od dva gola. Gubitak dva boda u tom meču iskoristio je Kil, koji ih je pretekao i sada je drugi.

Paderborn

Igrao je i Paderborn u osmini finala DFB kupa lai je imao mnogo težeg rivala od Hamburgera. Igrali su na Baj areni u Leverkuzenu protiv lidera Bundeslige Bajera. Pružili su snažan otpor ali su izgubili sa 3:1. Prole sezone je paderborn igrao jako dobro u Cvajti, a ove sezone ne pružaju takve partije. Istina u prošlom kolu su dobili Hanover na svom terenu minimalnim rezultatom ali treba reći da su gosti veći deo meča odigrali sa igračem manje. Taj trijumf stigao je posle dva uzastopna poraza, od Nirnberga i Elverzberga, u kojima su primili čak sedam golova ukupno. Sada je Paderborn tek 10. a od lidera Sent Paulija ima tačno deset bodova manje.

Predlog

Ovo je pretposlednje kolo u prvom delu sezone u nemačkoj Cvajti. Narednog vikenda se završaja jesenji deo, a sve ekipe želeće da odu na pauzu što bolje plasirane. Posle duela sa Paderbornom Hamburgeru preostaje gostovanje u Nirnbergu, dok Paderborn u sledećem kolu dočekuje Hanzu iz Roštoka. Prolećni deo počinje, ako sve bude po planu, 21. januara 2024. godine. Naš predlog za ovaj meč je pobeda domaćina uz kvotu 1.62 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.