Sreda, 21/02 - Fudbal, Kipar, Cyprus Cup
21/02Apolon vs AEL1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
20/02/2024 15:08
U osmini finala kiparskog kupa sastaju se dve ekipe koje ne mogu da budu zadovoljne dosadašnjim delom sezone. Utakmica između gradskih rivala igra se u sredu od 18 časova.
Apolon

Pomalo iznenađujuće Apolon je postao šampion Kipra pre dve godine, po treći put u svojoj istoriji. Međutim, od tada su daleko od vrha, a u aktuelnoj sezoni tim iz Limasola je tek na 7. mestu sa malim izgledima da u naredna četiri kola dogura do šeste pozicije, poslednje koja vodi u plej-of. Ukoliko ne uspeju u tome, biće to veliki neuspeh za ovaj klub, pa im tako kup ostaje kao jedina šansa da urade nešto značajno u sezoni u kojoj nisu igrali ni Evropu. Prošlo prvenstvo završili su na petom mestu, ali nisu dobili dozvolu da igraju Evropu. Do decembra je na klupi bio Vladan Milojević, ali je podneo ostavku i vratio se u Crvenu zvezdu. U prvom kolu kupa pobedili su nižerazredu Aja Napu.

AEL

Gosti su bili slobodni u prvom kolu najmasovnijeg takmičenja i tek se sada uključuju u kup. AEL je tek 9. na atbeli i sugurno neće igrati u plej-ofu a sumnjamo da će imati problema oko obezbeđivanja opstanka u eliti kiparskog fudbala. Radi se o timu koji je 6 puta bio šampion ove zemlje, ali je poslednji put to učinio pre punih 12 godina. Od tada su uspevali da igraju u Evropi, ali nisu uspevali da prođu kvalifikacije. Inače u toj sezoni kada su poslednji put bili prvaci u kasnijim kvalifikacijama izbacili su beogradski Partizan i kvalifikovali se za grupnu fazu Lige Evrope. Rivali u grupi bili su im Borusija iz Menhengladbaha, Fenerbahče i Marsej, a završili su je sa 4 osvojena boda.

Predlog

Ove sezone su se već dva puta sastajali Apolon i AEL, oba puta u prvenstvu Kipra a Apolon je bio uspešniji na obe utakmice. Na svom terenu slavio je sa 2:0, da bi početkom januara slavio i na terenu AEL-a sa 3:1. Verujemo u još jedan trijumf Apolona i plasman u četvrtfinale Kupa Kipra. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.