Sreda, 21/02 - Fudbal, Nemačka, 3. Liga
21/02Viktoria Köln vs Saarbrücken1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
20/02/2024 15:27
U zaostaloj utakmici 21. kola nemačke treće lige sastaju se dva tima koja su razočarala u prvenstvu. Meč u Kelnu igra se u sredu od 19 časova.
Viktorija Keln

Viktorija je u stalnoj senci Kelna i tako će ostati i u narednom periodu čak i da Jarčevi na kraju ove sezone skliznu u Cvajtu. To je vrlo moguć scenario ali zato Viktorija nema nikakve šanse da se iz treće lige preseli u drugu i da onda imamo gradski derbi Kelna makar u Cvajti. Ovako, za Viktoriju je najvažnij da ostanu trećeligaši, s obzirom da im status nije zagarantovan i da trenutno zauzimaju tek 14. mesto. Dobra vest je da imaju 8 bodova više od prvog tima ispod crte i još i ovaj zaostali meč. trenutno je ekipa iz Kelna vezala dva poraza u poslednje dve prvenstvene runde. Prvo su izgubili na svom terenu od drugog tima Borusije iz Dortmunda a onda i na gostovanju u Duizburgu prošle sedmice. Komšijski derbi izgubili su minimalnim rezultatom, ali je to mala uteha za Viktoriju. Poraz od Borusije Dortmund II bio je tek treći na domaćem terenu u aktuelnoj sezoni i to nakon neuspeha protiv Dinama iz Drezdena i Ulma, dve ekipe iz samog vrha tabele.

Sarbriken

Prošle sezone je Sarbriken igrao odlično i za samo jedan bod mu je izmaklo igranje u baražu za plasman u Cvajtu. Ispred njih su za taj bod bili fudbaleri Vehena iz Vizbadena koji sada igraju u drugoj ligi. Sarbriken u prvenstvu igra slabo ali je zato napravio neverovatne rezultate u DFB kupu. Svi znaju da je ovaj tim izbacio minhenski Bajern u drugom kolu, ali su već u narednom pokazali da to nije slučajno i eliminisali još jednog bundesligaša, tim Ajntrahta iz Frankfurta koji je pre manje od dve godine osvojio Ligu Evrope i onda igrao i u Ligi šampiona. Trebali su pre dve sedmice da igraju utakmicu četvrtfinala i ponovo na svom terenu protiv bundelsigaša, ovog puta Borusije iz Menhengladbaha. Taj meč je odložen zbog kiše i lošeg terena, pa će se igrati tek 12. marta. Ukoliko naprave još jednu senzaciju u polufinalu ih čeka ekipa Kajzerslauterna i eto šanse da trećeligaš zaigra i u velikom finalu u Berlinu.

Predlog

Sarbriken je tek na 12. mestu i trebalo bi da se desi čudo da stignu makar do treće pozicije na kraju i odu u baraž. Mnogo je realnije da se fokusiraju na kup i pokušaju da odu u polufinale. U subotu su slavili u Manhajmu i to im je bila prva pobeda u 2024. godini. Verujemo da su gosti bolji i pored činjenice da je Viktorija pobedila u Sarbrikenu na startu prvenstva. Sada predlažemo dvojku sa kvotom 1.92 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.