Petak, 23/02 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
23/02Holštajn Kil vs Sankt Pauli1X2tip: X
7 / 10 Ulog
21/02/2024 18:09
Dve prvoplasirane ekipe nemačke Cvajte sastaju se u okviru 23. kola. Meč u Kilu na programu je u petak u 18.30.
Holštajn Kil

Velika je verovatnoća da čemo naredne sezone okršaje Holštajna i Sent Paulija gledati u Bundesligi. Za domaćina ovog meča to je i dalje na dugačkom štapu iako se stvari u poslednje vreme razvijaju po njihovom scenariju. Pored dve pobede u prethodna dva kola za tim iz Kila, desilo se da direktni konkurenti gube bodove, a to se posebno odnosi na Hamburger, Grojter Firt i Paderborn. Holštajn je imao jedan loš period na startu drugog dela sezone kada su tri kola bili bez pobede i sa jednim osvojenim bodom. Sada su slavili u mečevima protiv Šalkea i Paderborna i to bez primljenog gola, a posebno su bili ubedljivi na gostovanju u Paderbornu prošlog vikenda kada su slavili protiv domaćina sa 4:0. Sada su usamljeni na drugom mestu, od vodećeg Sent Paulija imaju tri boda mnaje, ali su trećeplasiranom Hamburgeru umakli na 4 boda prednosti.

Sent Pauli

Tim ih haburškog predgrađa gura ka plasmanu u Bundesligu i pored toga što su nedavno upisali prvi prvenstveni poraz u ovoj sezoni. Izgubili su minimalnim rezultatom na gostovanju u Magdeburgu ali su već u narednom kolu uspeli da savladaju Ajntraht iz Braunšvajga. Čak i trijumf protiv te ekipe zabrinuo je navijače. Slavili su njihovi ljubimci minimalnu pobedu ali nisu pokazali igru koja može da donese spokoj u preostalom delu sezone. Kil im je prišao na tri boda, a nisu predaleko ni gradski rival Hamburger kao ni Hanover, Grojter i Paderborn. Ponovo se pojavila bojazan da će Sent Pauli popustiti u samom finišu, što se dešavalo i Hamburgeu u nekoliko prethodnih sezona. Podsetimo da u elitu direktno idu dve prvoplasirane ekipe a da će treća imati šansu u baražu protiv 16. tima iz Bundeslige.

Predlog

I pored promenjivih igara ove dve ekipe trenutno su glavni pretendenti za ulazak u elitni rang. Nešto veće šanse ima Sent Pauli, samim tim jer je sakupio tri boda više od Holštajna, ali i ekipa iz Kila ima sasvim dobru poziciju koja će biti još bolja u slučaju pobede nad liderom. Nekako nam se čini da bi rivali bili zadovoljni podelom plena, pa zato predlažemo x na ovom meču. U prvom delu sezone Sent Pauli je slavio sa čak 5:1 protiv Kila, a sada se za nerešen rezultat dobija koeficijent 3.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.