Subota, 24/02 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
24/02Borusija Menhengladbah vs BohumDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
21/02/2024 20:31
Za ekipu Borusije stvari se komplikuju. Bez pobede su dugo i tražiće je u meču sa odličnim Bohumum. Utakmica u Menhengladbahu igra se u subotu od 15.30.
Menhengladbah

Ždrepci kao da su zaboravili kako se pobeđuje. Borusija je bez trijumfa u prethodnih pet kola u kojima su ostvarili dva remija i tri poraza. Ono što je još više zabrinjavajuće je činjenica da su zaboravili da daju i golove. Tim koji je jesenas bez problema postizao po tri a često i četiri gola, sada je u pet uzastopnih utakmica ukupno dva puta tresao mrežu rivala. Sve se to odrazilo i na tabelu pa je Borusija sada tek na 15. mestu, prvom iznad crte. Jedino povoljno je to što imaju 6 bodova više od Kelna koji je ispod njih. Najveću šansu da urade nešt značajno ove sezone imaju u DFB kupu, tu su u četvrtfinalu, a meč sa Sarbrikenom je odložen za mart. Favoriti su za prolaz u polufinale u kom bi ih čekao Kajzerslautern član Cvajte.

Bohum

Za razliku od svog rivala ekipa Bohuma igra sasvim dobro u drugom delu sezone i u 6 odigranih mečeva u 2024. godini doživeli su samo jedan poraz. Izgubili su jedino od Borusije u Dortmundu, tri puta su igrali nerešeno i pobedili dva puta i to ekipe iz vrha tabele, Štutgart i Bajern. Taj trijumf nad Bavarcima u prošlom kolu mogao bi da umnogome utiče i na rasplet u borbi za Salataru jer je sada Leverkuzen otišao na 8 bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona iz Minhena. Za Bohum je najvažnije da što pre reši svoj status, da obezbedi igranje u Bundelsigi i za narednu sezonu i mi ne sumnjamo da će u tome uspeti, samo da zadrže sadašnji nivo igre. Bohum je sada 11. na tabeli ali sa devet bodova više od prvog tima ispod crte.

Predlog

Utakmice Menhengladnaha u prvom delu sezone donosile su mnogo uzbuđenja i sijaset golova. Dva puta su jurili prednost rivala od tri gola i uspevali da stignu, ali u poslednje vreme kao da su zaboravili kako se lopta ubacuje u protivničku mrežu. Priliku da se podsete imaju protiv Bohuma koji je primio 7 golova u poslednja 4 meča. Ipak, verujemo da i gosti imaju šta da kažu na Borusija parku, pa je naš predlog igra gol-gol sa kvotom 1.55 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.