Nedelja, 25/02 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
25/02Hamburger SV vs ElversbergDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
22/02/2024 16:43
Hamburgeru kao da ponovo izmiće povratak u Bundelsigu, petu godinu uzastopno. U ovom kolu u najveću luku dolazi Elverzberg a meč se igra u nedelju u 13.30.
Hamburger

Svi su već pomalo umorno od stalnog proglašavanja Hamburgera prvim favoritom u Cvajti i na kraju ostanka u drugoj ligi. Tako je već pet godina, od ispadanja ovog tima iz Bundelsige. I ove sezone su krenuli odlično, odmah zauzeli pol poziciju ali kako vreme odmiče Hamburger igra sve slabije i gubi mnogo bodova. Zahvaljujući kiksevima i ostalih rivala nalaze se na visokom trećem mestu, onom koje na kraju sezone donosi plasman u baraž. Podsetimo da su i prošle sezone igrali u baražu ali bez ikakvih šansi u dvomeču sa Štutgartom. U drugom delu sezone, na 5 odigranih mečeva, Hamburger ima po dve pobede i poraza i jedan remi, onaj iz prošlog kola u Roštoku sa Hanzom. Primili su veliki broj golova, na četiri poslednja meča čak 11, što je previše za tim koji pretenduju na ulazak u Bundesligu.

Elverzberg

Debitant u Cvajti po prvi put igraće u najvećoj nemačkoj luci protiv nekadašnjeg šampiona Nemačke i finaliste Kupa šampiona. Prvi duel u istoriji između ova dva tima odigran je jesenas u Elverzbergu i dobio ga je domaći tim sa 2:1. Inače Elverzberg može biti zadovoljan svojom sezonom u drugoj ligi, mada je ona daleko od kraja. Ne verujemo da mogu do trećeg mesta i baraža, ali sumnajmo da će im opstanak biti ugrožen. Deset bodova imaju više od prvog tima u zoni ispadanja a isto toliko manje od drugoplasiranog Kila. Jesenas su igrali sjajno na strani, pobedili su na čak četri gostovanja, ali su na prethodna dva u 2024. godini uzeli samo bod na dva gostovanja. U prošlom kolu Elverzberg je pobedio Osnabrik na svom terenu sa 3:1.

Predlog

Hamburger jednostavno mora da dobije ovaj meč inače će ostati i bez trećeg mesta. Za slavni nemački klub neverovatno je da uopšte igra sa ekipom koja je pre dve sezone bila u regionalnoj ligi. Ali, u prvom delu sezone Elverzberg je pobedio Hamburger i sada bi mogao da iznenadi. Zato predlažemo igru na golove a za GG kvota je 1.47 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.