Ponedeljak, 26/02 - Fudbal, Saudijska Arabija, Saudi Professional League
26/02Al Ittihad vs AL Wehda U191X2tip: 1
9 / 10 Ulog
25/02/2024 13:53
Posle Azijskog kupa nacija u kojoj je reprezentacija Saudijske Arabije razočarala, nastavlja se domaći profesionalni šampionat u fudbalu. U ponedeljak aktuelni šampion Al Itihad dočekuje Al Vehdu u 18 časova.
Al Itihad

Za domaći tim pauza je uspedila u pravo vreme kada im je forma bila u silaznoj putanji i kada su imali tri vezana poraza. Kada su se takmičenja nastavila Al Itihad igra koa preporođen i na pet odigranih utakmica u februaru, računajući sva takmičenja, ima 4 pobede i samo jedan remi. Pored utakmica u ligi oni uporedo nastupaju u Azijskoj Ligi šampiona, a u osmini finala su eliminisali Navbahor iz Uzbekistana. Nije bilo lako protiv Uzbekistanaca, u gostima su igrali bez golova da bi na svom terenu slavili sa 2:1 i tako se našli među osam najuspešnijih timova. Zanimljovo je da će im u četvrtfinalu rival biti ekipa Al Hilala, lider šampionata Saudijske Arabije i najverovatnije novi šampion ove zemlje. U Al Hilalu ima dosta zanimljivih fudbalera, najpoznatiji je svakako Karim Benzema, ali su tu i Francuz Kante i Brazilci Fabinjo i Romarinjo.

Al Vehda

Gosti nisu među najboljit saudijskim timovima i trenutno zauzimaju 9. mesto sa malim izgledima da se umešaju u bitku za plasman u kupove. Radi se o prosečnom timu u saudijskim okvirima, a najpoznatije ime svakako je Nigerijac Igalo koji ima dosta iskustva igranja u engleskoj Premijer ligi. Ima još stranaca ali ne pristigih iz najboljih klubova. Tu su čak tri Marokanca, Holanđanin i reprezentativac Australije Gudvin koji je imao jednu epizodu u holandskoj ligi. Al Vehda je odigrala samo jednu zvaničnu utakmicu posle pauze u prvenstvu zbog Azijskog kupa nacija i to može da bude njihov problem pred ovaj meč protiv favorizovanog Al Itihada. Pre desetak dana ugostili su na svom terenu ekipu Al Tae i osvojili samo bod.

Predlog

Svakako je domaćin veliki favorit mada je umorniji od svog rivala. Ne sumanjo ni da je Al Itihad kvaitetniji i pored činjenice da su na tabeli tek na 5. mestu bez imalo izgleda da odbrane titulu koju su osvojili prošle sezone. Cilj im je da se domognu treće pozicije na kraju i tako ponovo igraju u Ligi šampiona, u kojoj i ove sezone veruju da mogu do završnice. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.