Sreda, 28/02 - Fudbal, Švajcarska, Schweizer Cup
28/02Cirih vs WinterthurDupla šansatip: X2
7 / 10 Ulog
26/02/2024 20:03
U četvrtfinalu švajcarskog kupa sastaju se dva elitna ligaša i ujedno komšijski klubovi. Meč na Lecigrundu igra se u sredu od 20.30.
Cirih

U prvom delu sezone Cirih je igrao odlično i činilo se da će biti najveći konkurent ekipi Jang Bojsa, aktulenom šampionu. Pored toga tim Ciriha je jedini koji je uspeo da načne dominaciju ekipe iz Berna, tako što je pre dve sezone osvojio titulu i tako sprečio \'\'mlade momke\'\' da vežu šest uzastopnih pehara u Super ligi Švajcarske. Sada je Cirih na 4. mestu na tabeli i verujemo da će igrati u plej-ofu, koji se od ove sezone prvi put igra u švajcarskoj elitnoj ligi. U subotu su poraženi na gostovanju u Luganu, a pre toga su imali dve vezane pobede minimalnim rezultatom, protiv Grashopersa kao domaćini i Lucerna kao gosti.

Vintertur

Ovo je druga sezona koju ekipa Vintertura igra u Super ligi. Prošle su uspeli nekako da se spasu povrtka u Čelendž ligu tako što su iza sebe ostavili ekipu Siona, a samo jedan tim je igrao u baražu za opstanak zbog širenja lige za dva tima. Već ove sezone igraju mnogo bolje, trenutno se nalaze na 7. mestu i u narednih osam utakmica pokušaće da se pomere makar jednu poziciju napred i tako igraju plej-of, što bi za njih automatski značilo da ostaju superligaši i naredne sezone. Vintertur je u prethodna četiri kola bez poraza, imali su prvo dve pobede a sada su vezali dva remija. Zanimljivo je da su tri od te četiri utakmice igrali kao gosti, što nam kazuje da se dobro snalaze kada igraju na strani.

Predlog

Već dva puta su se sastajala ova dva tima u prvenstvu, obe ekipe slavile su kao domaćini, a do plasmana u četvrtfinale kupa nisu imali ozbiljnije ispite i igrali su sa timovima iz druge ili nižih liga. Vintertur je u nešto boljoj formi i smatramo da neće izgubiti u Cirihu makar u regularnom delu meča. Naš predlog je dupla šansa na goste sa kvotom 2.14 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.