Četvrtak, 29/02 - Fudbal, Mađarska, Magyar Kupa
29/02Újpest vs Paks U211X2tip: 2
7 / 10 Ulog
27/02/2024 13:09
U osmini finala mađarskog kupa sastaju se dva elitna ligaša, ekipa Ujpešta dočekuje lidera na tabeli Pakš. Meč se igra u četvrtak u 19 časova.
Ujpešt

Domaći tim je nastavio sa lošom formom i u drugom delu sezone. Jesen su završili sa pet poraza i jednim remijem, a u nastavku sezone imaju četiri poraza i jednu pobedu. Trenutno se na tabeli nalaze na desetom mestu, tik iznad zone ispadanja. Ispod njih Kišvarda i Mezokovežd, ali oba tima imaju solidan zaostatak za Ujpeštom. U prethodnom kolu Kupa Mađarske ekipa iz Budimpešte je slavila protiv Tatabanje na strani. Što se prvenstva tiče Ujpešt je poražen na svom terenu od aktuelnog šampiona Ferencvaroša sa čak 5:0.

Pakš

Iznenađujući lider mađarskog prvenstva ima velike ambicije i u najmasovnijem takmičenju. Osvajanje jednog trofeja bilo bi veliki uspeh za ovaj tima, a ukoliko bi stigli do duple krune bila bi to prava senzacija.  Neće im biti lako da sačuvaju prvo mesto na tabeli, posebno jer im je za petama Ferencvaroš, već skoro deceniju dominantni tim u ovoj zemlji. Trenutna razlika je sam o jedan bod i neće biti iznenađenje ukoliko ubrzo dođe i do rokade na vrhu. Pakš je u prvenstvu pobedio na četiri od poslednjih pet utakmica, a jedini nesupeh doživeli su na svom terenu od Zalaegersega pre dva kola kada su izgubili sa 4:3.

Predlog

Pakš planira da u svoje vitrine unese makar jedan trofej, a nešto je realnije da to bude onaj iz kupa. Za početak moraju da izbore plasman u četvrtfinale i to preko slavnog Ujpešta. Ova dva tima su se sastajala već dva puta ove sezone a obe utakmice dobio je Pakš. Prvo je još tokom leta slavio slavio sa 3:0 na svom terenu da bi u decembru bio bolji i u prestonici sa 2:1. Predlažemo još jednu pobedu Pakša a za dvojku se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.