Petak, 01/03 - Fudbal, Srbija, Superliga
01/03Radnički Kragujevac vs IMT Novi Beograd1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
27/02/2024 18:24
Crveni đavoli su u sjajnoj formi i očekujemo nastavak pobeda. Utakmica sa Traktoristima igra se u petak u 14 časova.
Radnički Kragujevac

Od dolaska trenera Feđe Dudića Kragujevčani igraju kao preporođeni. Na pauzu su otišli sa dva remija i jednom pobedom ali su u nastavku sezone dobili sve tri odigrane utakmice. Pobedili su imenjaka iz Niša i Vojvodinu na svom \'\'Čika Dači\'\' a prošle sedmice su održali fudbalski čas i Javoru u Ivanjici pobedivši sa 3:0. Odlični rezultati odrazili su se i na tabelu, sada je Radnički već na 5. mestu sa samo tri boda mnaje od Čukaričkog koji je četvrti. Nije daleko ni plasman u Evropu ali trebaju biti oprezni jer još nisu obezbedili ni igranje u plej-ofu, pšto je svakako prvi cilj za ovu sezonu. Pored fantastičnih igara u Super ligi Radnički je izborio i igranje u četvrfinalu domaćeg kupa i tamo će im protivnik biti Novi Pazar.

IMT

Debitant u Super ligi drži se sasvim solidno ali daleko od toga da je spokojan što se opstanka tiče. Nakon 22 odigrana kola imaju 21 bod i na deobi su 13. mesta sa Javorom. Ispod IMT-a su samo Pančevci i Surduličani, s tim da je Radnik dobrao zaostao. Imali su Traktoristi svojih odličnih izdanja u toku jeseni li i gubitka bodova kada se tome nisu nadali. Njihov najveći problem i hendikep je to što ne mogu igrati kao domaćini na svom terenu već moraju da koriste teren Voždovca na krovu tržnog centra, a poznato je da je on sa veštačkom travom. U tri utakmice odigrane u drugom deu sezone IMT je upisao isto toliko poraza. Prvo su izgubili od TSC-a kao domaćini a onda i od Partizana kao gosti. Jedini pravi kiks je poraz od Radničkog iz Niša prošlog petka na domaćem terenu.

Predlog

Ne verujemo da Traktoristi mogu da zaustale zahuktale Kragujevčane. Radnički mora da iskoristi ovaj period sa nešto lakšim rasporedom i etablira se ka siguran putnik u plej-of, a onda može da napadne i Evropu. Za njih je i dalje problematično što utakmice kao domaćini ne mogu da igraju u noćnom terminu na \'\'Čika Dači\'\', pa se i ovaj meč igra u \'\'nedoba\'\', dok je još radno vreme u toku. U prvom delu sezone IMT je pobedio Radnički sa 1:0, a sada očekujemo revanš Kragujevčana. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.