Petak, 01/03 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
01/03Herta BSC vs Holštajn KilUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
8 / 10 Ulog
27/02/2024 19:12
Posle teškog poraza u duelu sa Sent Paulijem Kil mora da se \'\'vadi\'\' u Berlinu. Utakmica na Olimpijskom stadionu igra se u petak u 18.30.
Herta

Male su šanse da se Herta odmah vrati u Bundesligu ali dok se igra nada postoji. Berlinci su u dobroj formi u ovom momentu, ali sve ono što su propustili u prvom delu sezone teško je nadoknaditi. Herta je trenutno na 8. mestu i ima osam bodova manje od trećeplasiranog Hamburgera, a to je pozicija koja donosi samo igranje u baražu. Liga je dosta izjednačena i u tome i leži nadanje Berlinaca da se bodovna razlika može sustići. U tri prethodna kola uzela je Herta 7 bodova. Pobedili su Grojter u Firtu i Magdeburg na svom terenu, ali su prošlog vikenda osvojili samo bod na gostovanju u Braunšvajgu. Ipak, da su malo uspešniji bili na startu prolećnog dela kada su u prve tri utakmice uzeli samo bod, šanse bi im bile sigurno dosta realnije.

Holštajn Kil

Veliku šansu imao je Holštajn da ovo kolo sačeka kao lider Cvajte. Igrali su derbi sezone, u Kil je došao Sent Pauli, i eventualnom pobedom Holštajn bi se bodovno izjednačio sa timom iz predgrađa Hamburga. Bio je to i derbi severa i sve je ukazivalo na pravi spektakl. Na kraju smo i dobili spektakl ali su mnogo zadovoljniji bili gosti koji su na kraju slavili sa 4:3. Već posle prvih 45 minuta Sent Pauli je imao prednost od tri gola ali se Kil vratio i na desetak minuta pre kraja stigao na gol zaostatka. Ipak, za više od toga nisu bili kadri i sada imaju 6 bodova manje od velikog rivala. Možda je prvo mesto otišlo, ali i drugo donosi direktan ulazak u Bundesligu. Ranije je Kil dva puta pokušavao u baražu i nije uspeo, pa bi osvajanje drugog mesta bio sjajan uspeh, ali im se Hamburger približio na samo bod zaostatka.

Predlog

Ovo je jedno od težih gostovanja za Kil do kraja sezone. Ipak, oni su u Paderbornu gde su slavili sa 4:0, neposredno pred okršaj sa Sent Paulijem, pokazali da umeju da izdrže pritisak pred tuđim navijačima. Za Hertu je pobeda imperativ, čak i remi bi ih nepovratno udaljio od drugog ili trećeg mesta, pa će svim silama krenuti ka golu. Holštajna. U prvom delu sezone Herta je pobedila u Kilu sa 3:2 i to je bio prvi prvenstveni susret između ova dva tima u istoriji. Sada je predlog domaćin daje dva gola, a za T12+ kvota je 1.92 u kladionici Mozzartbet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.