Subota, 02/03 - Fudbal, Srbija, Superliga
02/03Javor Ivanjica vs VojvodinaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
28/02/2024 21:11
Obe ekipe očajno su startivale u drugom delu sezone. Meč u Ivanjici igra se u subotu od 14 časova.
Javor

Ivanjičani nikako da osvoje bod u 2024. godini. Izgubili su sva tri odigrana meča i to dva na svom stadionu kraj Moravice. Prvo je Javor poražen u duelu sa Partizanom minimalnim rezultatom. Na isti način, zahvaljujući samo jednom golu, pao je i na niškom Čairu, da bi sve slabosti čete trenera Radovana Ćurčića ogolio kragujevački Radnički koji je u prošlom kolu protutnjao Ivanjicom i slavio sa 3:0. Javoru predstoji grčevita borba za opstanak u eliti sa vrlo neizvesnim ishodom. Klub se u zimskom prelaznom roku lako odrekao nekolicine važnih igrača a dovedene zamene još uvek nisu opravdale očekivanja. Na ruku im ne ide ni raspored, iako već treći put u četiri kola igraju pred svojim navijačima.

Vojvodina

Lale su takođe bez pobede u poslednja tri kola ali su barem prihodovale dva boda, oba su osvojena na Karađorđu u duelima sa Lučancima i Spartakom. Čini nam se da je taj meč protiv Mladosti dosta izbacio iz koloseka fudbalere Vojvodine. Vodili su bukvalno do poslednjih sekundi ali su primili gol nakon kornera i ostali bez dva važna boda. Između remija sa ekipom Mladosti i Spartaka smestio se poraz u Kragujevcu od Radničkog od 2:1. Vojvodina je sada tek na 8. mestu, poslednjem koje vodi u plej-of i bio bi veliki neuspeh da se ne plasiraju u doigravanje za titulu i Evropu već da završe u donjoj polovini i onda igraju sa timovima koji se bore za opstanak. Nisu daleko od četvrtog mesta, Čukarički im beći pet bodova ali da bi se uključuli u trku za plasman u evropske kupve moraju pod hitno da počnu da pobeđuju.

Predlog

Za obe ekipe pobeda je imperativ a poraz prava katastrofa. Neuspeh bi dodatno ugrozio šanse Javora za opstanak, a Vojvodinu bi, najverovatnije, preselio u donju polovinu tabele. U prvom delu sezone meč u Novom Sadu bio je dramatičan i izazvao je brojne kontroverze. Vodio je Javor do 94. minuta a onda je Voša u 98. stigla i do pobede. Ne očekujemo mnogo golova na teškom terenu u Ivanjici i naš predlog je igra 0-2 gola sa kvotom 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.