Ponedeljak, 04/03 - Fudbal, Turska, Superliga
04/03Alanjaspor vs TrabzonsporDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
02/03/2024 13:11
Gosti stižu na obalu Sredozemnog mora u sjajnoj formi. Utakmica turske Super lige igra se u ponedeljak u 18 časova.
Alanijaspor

Domaćin odavno nije pobedio ali Alanija retko i gubi. U prethodnih sedam kola u Super ligi Turske samo su jednom pognute glave napustili teren. Bilo je to na gostovanju kod Kasimpaše, dok su pet puta u prethodnih 6 mečeva igrali nerešeno. Poslednji trijumf ovaj tim je ostvario još 20. januara protiv Rizea, a ovaj, slobodno se može reći, dobar niz, nije doneo napredak na tabeli. Ekipa iz poznatog morskog letovališta je tek na 14. mestu posle 27 odigranih kola, a od prve ekipe u zoni ispadanja imaju samo dva boda više. Do kraja sezone ostaje im borba za opstanak a to je bio primarni cilj i pre starta aktuelnog prvenstva.

Trabzonspor

Bivši šampion Turske jako je loše otvorio sezonu ali je sada u odličnoj formi i vezao je pet pobeda, tri u prvenstvu i dve u Kupu Turske u kome su stigli do polufinala. Baš to takmičenje njihova je velika šansa da osvoje trofej i ove sezone. Iz kupa su ispali Galatasaraj i Fenerbahče u četvrtfinalu, pa pošto su oni izbacili i Bašakšehir, uz Bešiktaš spadaju u prve favorite za osvajanje pehara u najmasovnijem takmičenju. Tim sa obale Crnog mora stigao je do treće pozicije na tabeli. Od borbe za titulu nema ništa s obzirom da su Fener i Galata na više od 20 bodova razlike, ali neće biti lako zadržati ni ovo mesto jer im je za petama Bešiktaš sa istim brojem bodova kao i oni.

Predlog

Potpuno neočevano je Trabzon pronašao pravu formu. Pobede u niz stigle su nakon četiri vezana poraza u ligi, kada se slatralo da je ovo još jedna izgubljena sezona. Sada su u situaciji da osvoje kup i da budu treći u prvenstvu, što bi bio sjajan rezultat. Ovo gostovanje čeka ih posle napornog puta i neće im biti lako. Naš predlog je igra gol-gol, pre svega jer domaćin uvek igra na gol više. Za GG kvota je 1.64 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.