Sreda, 03/04 - Fudbal, Srbija, Superliga
03/04Mladost Lučani vs Radnički KragujevacDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
02/04/2024 13:06
U Lučanima se sastaju dva tima koji bi lako mogla da igraju još jednom do kraja sezone ali u plej-ofu. Meč je na programu u sredu u 16.30.
Mladost Lučani

Dragačevci su ubedljivo poraženi u Nišu prošlog vikenda i doveli su u pitanje svoj plasman u plej-of. I dalje su na mestu koje vodi u doigravanje za titulu i Evropu, ali imaju samo dva boda više od Napretka, prvog tima ispod crte koja deli gornji i donji deo tabele. Mladost ima samo jednu pobedu u prethondih pet kola ali se nikako ne može reći da su podbacili, izuzimajući taj meč na Čairu. Oni su ostali neporaženi u duelima sa Novim Pazarom i Partizanom, dok su pobedili Čukarički. Nije to bio lak raspored, a pored Nišlija meru im je uzeo još TSC. Pred svojim navijačima su pobedili četiri puta u poslednjih 6 kola, remizirali sa Partizanom a bodove su iz Lučana odneli samo fudbaleri kruševačkog Napretka.

Radnički 1923

Kragujevčani su hit prvenstva i to pitanje se više i ne postavlja. Prosto je neverovatno da je ovaj tim očajno otvorio sezonu i u prvih pet kola upisao isto toliko poraza. Tada su ih svi videli kao glavnog kandidata za ispadanje u Prvu ligu Srbije ali je onda na klupu seo Feđa Dudić. Bosanskohercegovački stručnjak je preporodio Kragujevčane, Radnički je, ngde od sredine jeseni zaigrao mnogo bolje a posle Nove Godine prosto blista. Radnički je na 8 utakmica u 2024. godini pobedio sedam puta i samo izgubio u Beogradu od Zvezde. U subotu su slavili protiv Napretka na svom \'\'Čika Dači\'\' i pred vanredno kolo su na visokom 4. mestu. NNeće biti lako ostati na ovoj poziciji koja donosi i izlazak u Evropu, pogotovo jer su im za petama Čukarički i Vojvodina, dve kvalitetne ekipe i stalni učesnici takmičenja u Evropi. Ova dva tima imaju samo bod manje od Radničkog, pa će svaki meč za Kragujevčane biti malo finale, ne samo u ovom regularnog delu sezone, već i u plej-ofu, za koji su se izborili.

Predlog

U Kragujevcu je Radnički pobedio Maldost sa 4:1 krajem oktobra poršle godine. Ono što je zanimljivo Radnički nije izgubio u Lučanima nikad u Super ligi, a u poslednja četiri gostovanja u Dragačevu imaju pobedu i tri remija. Ranije je padalo malo golova u mečevima ove dve ekipe, ali su sada to iskusni timovi sa potentnim napadaima i verujemo da ćemo videti barem po gol na obe strane. Za GG kvota je 1.78 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.