Sreda, 03/04 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
03/04Arsenal vs LutonDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
02/04/2024 13:26
Prvi premijerligaški duel Arsenala i Lutona na stadionu Tobdžija igra se u vanrednom kolu u sredu sa početkom u 20.45.
Arsenal

Odolele su Tobdžije na Etihadu u duelu sa Mančester Sitijem i zadržale bod viška u odnosu na aktuečnog šampiona Engleske i Evrope. Međutim, remi između ova dva tima iskoristio je Liverpul koji je posle pobede nad Brajtonom pobegao ovim dvema ekipama za po dva boda. Za Arsenal više nema prostora za bilo kakav kiks, da bi se stigli Redsi i da bi se održala distanca u odnosu na Građane mora se pobedi gradski rival Luton. Ekipa iz londonskog predgrađa nikad nije igrača u Premijer ligi od osnivanja ovog takmičenja, a prvi premijerligaški meč sa Arsnealom bio je više nego uzbudljiv. Tobdžije su slavile na Kenilvort Roudu sa 4:3 i to golom u poslednjoj sekundi nadoknade. Igrao je Luton u tom periodu odličan fudbal, namučio je najbolje engleske ekipe a neke je i pobedio.

Luton

Šeširdžije nisu pobedile u poslednjih 9 prvenstvenih kola i ne čudi što su pred ovu rundu u zoni ispadanja. Da ipak imaju solidne izglede da \'\'prežive\'\' u eliti najviše je zaslužan Savez koji je kaznio Everton i nedavno Notingem Forest, pa su ove dve ekipe takođe ugrožene. Šumari su pred vanredno kolo imali isti broj bodova kao i Luton, dok su Karamele sakupile dva više i pokušaše Luton da do kraja sezone pretekne makar jednu od ove dve ekipe, ali i da ostane ispred Barnlija koji njima diše za vrat. Iako retko pobeđuje Luton je pokazao jednu dobru karakteristiku. Na poslednjih 19 utakmica u prvenstvu davali su makar jedna gol, a često i mnogo više. Moramo se setiti njihova četiri gola u Njukaslu ali i vođstvo od 3:0 u Bornmutu koje nisu zadržali.

Predlog

I jedan bod bi mnogo značio Lutonu u borbi za opstanak ali bi gubitak dva bio prava katastrofa za Arsenala. Teško je očekivati da Tobdžije još jednom ne postignu gol, a znamo da i Luton igra ofanzivno i da može svakom da ubaci loptu u mrežu. Na kraju krajeva Arsenalu su dali čak tri na svom terenu. Naš predlog je igra gol-gol sa koeficijentom 2.00 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.