Četvrtak, 04/04 - Fudbal, Srbija, Superliga
04/04Napredak vs Javor Ivanjica1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
02/04/2024 15:48
Poraz u Kragujevcu dosta je udaljio Kruševljane od plej-ofa ali neije sve izgubljeno. Utakmica protiv Javora igra se u četvrtak u 17.30 i zatvara vanredno kolo u Super ligi Srbije.
Napredak

Čarapani su prekinuli niz od tri utakmice bez poraza i bez primljenog gola na gostovanju u Kragujevcu. Ne samo da su na \'\'Čika Dači\'\' poraženi već su tri puta vadili loptu iz mreže. Prethodnom su igrali bez golova sa TSC-om i minimalnim rezultatom pobedili Partizan u gostima i Radnički iz Niša na svom terenu. Pred vanredno kolo su i dalje van plej-ofa ali su imali isti broj bodova sa Novim Pazarom i samo dva manje od Lučanaca. Od ove tri ekipe za dve će biti mesta u plej-ofu a Napretku na ruku ide raspored u poslednja tri kola regularnog dela sezone. Posle meča sa Javorom u Kruševcu Čarapani idu kod IMT-a koji igra na terenu Voždovca i na kraju dočekuju poslednjeplasirani Radnik. Sa maksimalnim brojem bodova sigurno su među prvih osam, ali bi verovatni i 7 bodova bilo dovoljno. Za početak je najvažnije pobediti čvrste Ivanjičane a za ostalo ima vremena.

Javor

Loš raspored koji su Ivanjičani imali u drugom delu sezone doveo je do toga da su sada bez šansi da igraju u plej-ofu. Njihov put će se nastaviti u plej-inu, a najbitnije za tim sa stadiona kraj Moravice je da izbegnu ispadanja ali i potencijalni baraž. Pred ovo kolo nalazili su se na 13. mestu sa 28 bodova, pet više od pretposlednjeg Železničara. U prošlom kolu u Ivanjici je gostovala Crvena zvezda koja je lako slavila sa 3:0 i tako prekinula niz od dve uzastopne pobede Javora. Oni su pobedili Radnik na svom terenu i Železničar u Pančevu, a pre toga su imali devet vezanih utakmica bez trijumfa. Iskusni trener Radovan Ćurčić imao je dosta primedbi na suđenje protiv njegovog tima u poslednje vreme, pa tako i na meč sa liderom.

Predlog

Napredak je tim koji igra bolje na strani nego pred svojim navijačima ali je ipak na poslednja četiri meča pod Bagdalom dva puta pobedio i dva puta remizirao. Posledja je Zvezda odnela bodove sa stadiona Mladost a jesenas su Čarapani slavili u Ivanjci sa 2:0. Javoru prija u Kruševcu, ovde nisu poraženi na poslednja četiri gostovanja. Vreme je za trijumf Napretka, a za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.