Četvrtak, 04/04 - Fudbal, Švajcarska, Super League
04/04Lucern vs Yverdon1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
02/04/2024 16:35
Četiri kola pred podelu Super lige Švajcarske na plej-of i plej-aut igra se vanredno kolo. U Lucernu gostuje Iverdon, prošlogodišnji pobednik Čelendž lige. Meč je na programu u četvrtak u 20.30.
Lucern

Super liga je proširena za dva tima i uveden je plej-of i plej-aut nakon trokružnog sistema. Ranije je igralo 10 tima i igralo se četvorokružno. Očekuje se zanimljiva bitka za titulu i Evropu, dok nam se čini da će mnogo manje neizvesnosti biti što se opstanka tiče s obzirom da je Lozana Ouši u teškoj situaciji. Lucern se bori za plej-of, pred ovu rundu nalazili su se na 7. mestu i zaostajali su tri boda za poslednjim timom u zoni doigravanja za titulu. Problem je što nisu slavili na poslednje četiri utakmice, mada su posle dva poraza upisali dva remija, prvo protiv Serveta a onda i na gostovanju u Sent Galenu. Poslednju pobedu na svom terenu Lucern je ostvario još početkom februara.

Iverdon

Gosti mogu mirno da igraju do kraja sezone jer su, po svemu sudeći, ostvarili svoj primarni cilj a to je opstanak u eliti. Postoji matematička šansa da se nađu u plej-ofu ali da bi se to dogodilo neophodno je da u preostala 4 kola osvoje veliki broj bodova ali i da timovi ispred njih ne budu uspešni. Trenutno zaostaju za šestoplasiranim Sent Galenom 8 bodova a to je, priznaćete, previše da bi se nadokandilo u 4 utakmice. Iverdon je iznenadio šampiona Jang Bojse u ponedeljak i odigrao je bez golova sa liderom šampionata na svom terenu. Bio je to njihov prvi nerešeni rezultat u 2024. godini jer su pre toga imali 4 pobede i 6 poraza u drugom delu sezone.

Predlog

Ovo je treći ovosezonski duel ova dva tima i moguće je da će biti i poslednji ako se Lucern probije u gornji dom. U prva dva pobeđivao je tim koji je bio domaćin, prvo Lucern a onda i Iverdon. Oba puta rezultat je bio 2:1. Ne bi nas iznenadilo da i sada bude nešto slično a svakako je Lucern favorit jer mu je motiv znatno veći. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija kvota koja iznosi 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.