Ponedeljak, 17/06 - Fudbal, Egipat, Premier League
17/06El Gounah vs National BankDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
15/06/2024 13:42
U utakmici 26. kola egipatske Premijer lige sastaju se dva tima iz donjeg dela tabele. Meč u Kairu igra se u ponedeljak od 15 časova.
El Gouna

Još jedan derbi Kaira, samo što se radi o dva tima koji ne učestvuju u raspodeli trofeja u zemlji Nila. El Gouna se vratio iz druge lige u koju je ispao u sezoni 2021/22, kada su prvenstvo završili na šesnaestoj poziciji i zajedno sa dve ekipe koje su bili ispod njih, ispali iz elite. Na kraju nisu imali ni mnogo sreće, Gazl El Mahala, koja je bila ispred njih, imala je isti broj bodova ali bolji međusobni skor. Najbitnije je da su se odmah vratili u Premijer ligu i sada svim silama pokušavaju da postanu stabilni prvoligaši. Ovaj meč dočekuju na solidnom 12. mestu sa 30 bodova, 9 više od prvog tima ispod crte.

Nacionalna Banka Egipta

Mada je ovo tim sa boljim rezultatima od gradskog rivala El Goune, u ovoj sezoni to baš nisu pokazili. Nacionalna Banka Egipta je tek na 14. poziciji i imaju samo dva boda više od prve ekipe u zoni ispadanja. Pred njima je zahtevan zadatak da se pomere iz opasne zone ka sredini tabele a veremena nema baš još mnogo, nekih desetak utakmica. U poslednjih osam prvenstvenih utakmica Nacionalna Banka Egipta ima samo jednu pobedu ali su formu popravili utoliko što u prethodna četiri kola imaju samo jedan poraz. Uspeli su da se plasiraju u osminu finala kupa i možda je to takmičenje prilika da urade nešto više, naravno pod uslovom da ostanu u ligi, što je najbitnije.

Predlog

Iako je domaćin bolje plasiran gosti su kvalitetniji a imaju i već motiv. U prvom delu sezone kada je Nacionlna Banka Egipta bila domaćin, rezultat je bio 3:2 za El Gounu. Do sada su se ova dva tima sastala međusobno 7 puta, što u prvenstvu  što u kupu, i na svakoj utakmici je došla igra gol-gol, pa verujemo da će isada. Za GG kvota je 1.78 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.