Četvrtak, 20/06 - Fudbal, Međunarodni, EURO
20/06Slovenija vs SrbijaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
18/06/2024 17:38
Posle 24 godine ponovo se na Evropskom prvenstvu sastaju Slovenija i Srbija, samo što su tada sadašnji Orlovi igrali pod imenom Jugoslacija. Te 2000. u Holandiji je bilo 3:3. Meč je na programu u četvrtak od 15 časova.
Slovenija

\'\'Janezi\'\' su odlično startovali remijem protiv favorizovane Danske. Taj bod daje im priliku da pobedom nad Srbijom već posle drugog kola izbore plasman u nokaut fazu, što je bio primarni cilj pre dolaska u Nemačku. Jedino dosadašnje učešće ove selekcije na Evropskom prvenstvu dogodilo se pre 24 godine kada su takmičenje organizovale Holandija i Belgija, a i tada su Slovenci bili u grupi sa Srbijom, odnosno Jugoslavijom. Taj duel je završen rezultatom 3:3 iako su Slovenci imali prednost od tri gola i igrača više. To je imalo za posledicu da nisu uspeli da se plasiraju u drugu fazu u koju su otišle selekcije Španije i tadašnje Jugoslavije. U kvalifikacionoj grupi Slovenija je bila druga iza Danske, protiv koje su uzeli bod na startu.

Srbija

Možda je Sbija bolje izgledala protiv Engleske nego što se to očekivalo ali šta vredi kada su poraženi. Jedan gol Belingema je bio dovoljan da bodove osvoji ostrvska selekcija, a za Orlove ostaje nada da ponove takvu igru i onda mogu da se nadaju povoljnom rezultatu protiv Slovenije. Da bi otišli dalje Orlovi bi trebalo da osvoje 4 boda, ali postoji šansa da se i sa tri poena prođe među 16 najboljih, pogotovo jer nisu izgubili velikom razlikom od jednog od favorita na ovom šampionatu. I pored dobrog utiska očekivalo se da Srbije nađe put do mreže Pikforda jer ima sjajan potencijal u napadu. Ipak, Mitrović, Vlahović i ostali su samo pretili a mreža golmana Evrtona ostala je netaknuta.

Predlog

Slovenci su imali dosta uspeha u duelima sa Srbijom. Ne računajući okršaje sa Jugoslavijom, Srbija i Slovenija su do sada igrali četiri puta. Dva puta su igrali nerešeno, a po jednom su pobedili i Slovenci i Srbi. Verujemo da će oba tima igrati na pobedu, ovaj duel je ključ plasmana u narednu fazu i zato predlažemo igru gol-gol za koju se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.