Četvrtak, 20/06 - Fudbal, Island, 1 deild
20/06Afturelding vs ÍBVUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
8 / 10 Ulog
19/06/2024 12:10
Derbi susret u islandskoj drugoj ligi igra se Mosfelsbaeru između Aftureldinga i Vestmanejara. Utakmica se igra u sredu u 20 časova.
Afturelding

Tim iz grada na krajnjem jugozapadu ostrva imao je veliku pšansu da se prošle sezone domogne elitnog ranga. Igrali su u finalu baraža za plasman u prvu ligu i na kraju su poraženi od Vestrija i to posle produžetaka sa 1:0. Regularni deo prvenstva okončali su na drugom mestu sa 6 bodova manje od pobednika Akranesa, a samo je jedna ekipa imala direktan plasman u viši rang. Afturelding je u polufinalu, u dvomeču, bio bolji od Leiknira, ali im se završni meč nije posrećio. U novoj sezoni Afturelding je opet u samom vrhu, posle 7 odigranih kola nalaze se na trećem mestu ali su već stvorili solidan zaostatak za vodećim dvojcem, sedam bodova za liderom Fjolnirom i 6 za drugoplasiranim Njardvikom. Igra se samo 22 kola i ako ne žele da već sada ostanu bez šansi za prvo mesto, moraće kikseve da smanje na minimum.

Vestmanejar

Gosti su ispali iz elite tako što u poslednjem kolu nisu pobedili otpisani Keflavik i onda zajedno s njima skliznuli rang niže. Vestmanejar želi ekspresni povratak u društvo najboljih ali nisu krenuli dobro u novoj sezoni. Nalaze se na 4. mestu, osvojili su 10 bodova iz 7 utakmica i već imaju popriličan zaostatak za vodećim timovima. Sreća je da će u plej-ofu igrati timovi od 2. do 6. mesta, pa bi mogli do povratka u elitnu i kao šrstoplasirani tim nakon 22 kola. Naravno plej-of je uvek neizvastan i nema nikakvih garancija. Vestmanejar je izgubio samo jedan meč, i to na premijeri od Dalvik/Rejnira, ali su zato čak četiri puta igrali nerešeno i tu treba tražiti razloge nešto slabijeg bodovnog salda.

Predlog

Ove dve ekipe se nisu sastajale pune tri godine, od one sezone kada je Vestmanejar takođe bio drugoligaš. U toj sezoni obe utakmice je dobio sadašnji gost, ali su se i vremena promenila. Afturelding je sada jedan od boljih timova u ovoj ligi i bolje je igrati na golove. za 4+ kvota je 2.00 u kladionici King.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.