Sreda, 10/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
10/07Dinamo Minsk vs PyunikUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
09/07/2024 11:46
U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastaju se prvaci Belorusije i Jermenije. Meč se igra u mađarskom Mezokovešdu u sredu u 20.45.
Dinamo Minsk

Ni ovog leta beloruski klubovi ne mogu biti domaćini u svojoj zemlji u kvalifikacijama za evropske kupove. Šampion Dinamo iz Minska je za svoju bazu odabrao mađarski Mezokovešd i tu će ugostiti nimalo naivni Pjunik iz Jerevana. Od kada je Soligorsk žestoko kažnjen zbog nameštanja a BATE ostao bez vlasnika koji je tragično izgubio život, primat u beloruskoj Višaji preuzeo je naslavniji klub iz ove zemlje, Dinamo iz Minska. I ove sezone su na vrhu ali imaju velike konkurente u ekipana Nemana i Žodina. Glavni cilj je nova titula ali žele i plasman u grupnu fazu nekog od kupova, mada je veliko pitaje koliko im se to uopšte isplati pošto ne mogu igrati pred svojim navijačima i uglavnom će tribine biti prazne.

Pjunik

U uzbudljivom finišu prošle sezone u Jermeniji tim Pjunika je za dva boda nadmašio ekipu Noaha i stigao do šampionske titule. Radi se o najtrofejnijem jermenskom klubu koji je osvojio 16 titula i 8 kupova, najviše od osamostaljenja ove zemlje. Međutim pred prvi okršaj sa nekadašnjim \'\'zemljacima\'\' iz SSSR-a Jermeni imaju veliki problem. Njihovom fudbaleru Mihailu Kovalenku nije dozvoljen ulaz u Mađarsku pošto ima ruski pasoš. To se nije toliko često dešavalo i Pjunik će morati bez njega da odigraju prvi meč sa Dinamom, mada se nisu lako prihvatili ovu odluku. To će baciti mrlju na ovaj dvomeč ali ni Dinamo nije zadovoljan činjenicom da mora kao domaćin da igra u Mađarskoj a ne u Belorusiji, dok se revanš igra u Jerevanu kroz sedam dana.

Predlog

Ne očekujemo da se bilo šta reši posle prvih 90 minuta u Mađarskoj, već očekujemo da u Jerevanu padne odluka o prolasku u drugo kolo. Timovi su približnog kvaluiteta i Pjunik ima prednost samo zbog činjenice da mogu igrati pred svojim navijačima. Naš predlog za prvi meč je mali broj golova a za 0-2 gola kvota je 1.65.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.