Sreda, 10/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
10/07KÍ vs Differdange 03Ukupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
09/07/2024 12:30
Farani su bili senzacija prošle sezone, sada u prvom kolu kvalifikacija igraju sa prvakom Luksemburga. Meč se igra u sredu u 20 časova.
Klaksvik

Tri prethodne sezone na Farskim Ostrvima šampion je bila ekipa Klaksvika. Ove će imati velike probleme da odbrane titulu, ako to uopšte i bude izvodiljivo. Posle 16 odigranih kola nalaze se na trećem mestu sa čak devet bodova manje od vodećeg Vikingura i tri od drugoplasiranog Toršavna i to nije razlika koja se može lako stići u jednom ovakvom prvenstvu. Prošla sezona bila je istorijska za Klaksvik i fudbal na Farskim Ostrvima. Ova ekipa bila je prva koja je zaigrala u grupnoj fazi nekog od evropskih kupova. Klakvik se izborio za Ligu konferencija, bili su u grupi sa francuskim Lilom, slovenačkom Olimpijom i slovačkim Slovanom. Nisu prošli dalje ali su uzeli nekoliko bodova, pobedili su Olimpiju i igrali nerešeno s Lilom. Klaksvik je osvojio 21 pehar prvaka i 6 puta kup ove zemlje.

Diferdanž

Diferdanž je prošle sezone osvojio titulu u Luksemburgu i to posle punih 45 godina. Bila je to sedma titula za ovaj klub koji je pored toga osvojio 20 kupova, što je rekord u Luksemburgu. Iako nisu bili šampioni dugo, često su igrali u evropskim kupovima, tačnije u kvalifikacijama za iste. Pre deset godina bili su blizu plasmana u grupnu fazu ali ih je u trećem kolu kvalifikacija zaustavio norveški Tromze i to posle boljeg izvođenja penala. I dve godine pre toga bili su u plej-ofu kvalifikacija ali ni tada nisu prošli dalje, ubedljivo su poraženi od Pari Sen Žermena. U prethodnim sezonama ispadali su uglavnom u prvom kolu kvalifikacija.

Predlog

Oba tima pokušaće da iskoriste to što su u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jedan poraz ih ne izbacuje iz Evrope. Pobednik ovog duela imaće lepu priliku da igra u grupnoj fazi makar Lige konferencija, pa je ulog veliki. Klaksvik je u prednosti jer mu je prvenstvo u toku ali ni Diferdanž nije za potcenjivanje. Naš predlog za prvi meč je mali broj golova a za 0-2 kvota je 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.