Četvrtak, 11/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
11/07Ružomberok vs TobolDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
09/07/2024 14:26
Predstavnici Slovačke i Kazahstana sastaju se u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Meč u Ružomberoku igra se u četvrtak od 19 časova.
Ružomberok

Domaći tim je zauzeo tek peto mesto u prethodnom prvenstvu Slovačke ali se za takmičenje u Evropi izborio osvajanjem nacionalnog kupa. U finalu je Ružomberok pobedio Spartak iz Trnave 1:0, a taj meč na programu je bio prvog dana maja. Od tada su digli ruke od prvenstva i u preostala tri kola osvojili samo jedan bod. Ružomberok je 2006. godine osvojio duplu krunu u Slovačkoj, zaigrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, izbacio čak švedski Đurgarden ali je od njega bio uspešniji ruski CSKA iz Moskve. Najduže su u Evropi igrali u svom poslednjem nastupu u Ligi Evrope, bilo je 2018. godine kada su izbacili Vojvodinu i norveški Bran i zastali tek u trećem kolu kvalifikacija protiv engleskog Evertona.

Tobol

Gosti dolaze iz Kazahstana iz grada Kostanaja. U dve prethodne decenije mnogo puta su igrali u Evropi ali nisu imali baš mnogo uspeha. Uglavnom se sve svodilo na prvo ili drugo kolo kvalifikacija. Prošle sezone su osvojili Kup Kazahstana, u finalu su pobedili šampiona Ordabasi sa 1:0, dok su prvenstvo okončali tek na osmom mestu. Trenutno je mini pauza u prvenstvu Kazahstana, odigrano je 12 kola i Tobol se nalazi na odličnom 4. mestu sa 19 osvojenih bodova, što je šest manje od lidera Ordabasija. Prošlog vikenda igrali su u drugom kolu Liga kupa protiv Aktobea i slavili sa 2:0, a poslednji prvenstveni meč igrali su protiv istog rivala, samo na strani, a i tada su pobedili sa 4:3.

Predlog

ovo je još jedan neizvestan duel prvog kola kvalifikacija. Kazahstanci su možda u boljoj formi zbog toga što im je u toku i prvenstvo i kup, dok je Ružomberok igrao veći broj pripremnih mečeva u danima za nama. Obe ekipe igraju dosta efikasno i zato je naš predlog za prvi duel u Slovačkoj igra gol-gol. Za GG kvota je 2.00 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.