Četvrtak, 11/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
11/07Paksi SE vs Corvinul Hunedoara1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
09/07/2024 14:43
Rumunski drugoligaš ide na gostovovanje u Mađarsku u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Meč se igra u četvrtak od 19 časova.
Pakš

Tim iz gradića Pakš bio je jesenji prvak u Mađarsoj ali nisu uspeli da izdrže do kraja i titulu je odbranio Ferencvaroš sa Dejanom Stankovićem na klupi. Na kraju je Pakš zaostajao čak 16 bodova za šampionom iz Budimpešte ali je osvajanjem drugog mesta napravio najveći uspeh u prvenstvu. Kažemo prvenstvu, pošto je ove sezone Pakš osvojio Kup Mađarske i to pobedom nad Fradijem u finalu i zahvaljujući tom trijumfu igra u kvalifikacijama za Ligu Evrope što mu daje veće šanse da se nađe u grupnoj fazi nekog od kupova. Ovaj klub je postao planetarno poznat po tome što u njemu igraju samo domaći fudbaleri, nešto kao Atletik Bilbao u Španiji ili Čivas u Meksiku. Pokazalo se da i sa domaćim igračima mođe da se napravi lep rezultat i videćemo da li će Pakš, sada kad igra i u Evropi, ostati dosledan ovom svom pravilu.

Korvinul

Ekipa iz grada Hunedoara, pretežno nastanjenim mađarskim življem, igra u drugoj ligi Rumunije. Prošle sezone su napravili pravu senzaciju osvajanjem Kupa Rumunije kada su u finalu ovog takmičenja pobedili Ocelul iz Galatija posle penala. U drugoj ligi su u prošlom prvenstvu zauzeli drugo mesto, taj plasman donosi ulazak u elitni rang ali pravilo u Rumuniji je da u Super ligi igraju samo profesionalni klubovi a Korvinul se u potpunosti finansira iz budžeta opštine Hunedoara. Pre nekoliko dana imali su čast da otvore novu sezonu u Rumuniji, zemlji koja je prva otpočela novu fudbalsku sezonu. Igrali su u Super kupu protiv šampiona FCSB-a i poraženi su rezultatom 3:0. Ipak je nekadašnja Steaua, klub u vlasnitvu Điđija Bekalija, bio prejak za Korvinul.

Predlog

Pakš je ipak prvoligaš i igra na svom lepom stadionu   pred svojim navijačima. Korvinul nema šta da izgubi, već su počeli sezonu i u toj činjenici traže svoju šansu. Mađari su i na jednoj i na drugoj strani, samo su gosti sa rumunskim pasošem. Očekujemo pobedu Pakša, makar u prvom meču a za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.47 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.