Petak, 12/07 - Fudbal, Republika Irska, First Division
12/07Cork City vs Finn HarpsUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
7 / 10 Ulog
11/07/2024 12:55
Derbi meč druge lige Republike Irske igra se između lidera Kork Sitija i Fin Harpsa. Meč u Korku na programu je u petak od 20.45.
Kork Siti

Nekadašnji šampion Republike irske već nekoliko godina se stalno seli iz prve u drugu ligu i obrnuto. Ove godine proslavljanju 40 godina postojanja i svi su ubeđeni u povratak u Premijer ligu. Šampioni Irske bili su tri puta, poslednji put je to bilo 2017. godine ali od tada kreće njihov sunovrat koji se završio ispadanjem iz elite i to dva puta. Neočekivano su ispali i prošle godine ali su ozbiljno krenuli od starta ove sezone i sada su prvi sa čak 15 bodova više od drugoplasiranog Atlonea. U seriji su od četri uzastopna trijumfa i nadaju se nastavku ove serije i posle meča sa solidnim Fin Harpsom.

Fin Harps

Gosti su drugoligaši već četiri sezone i njihov plan je bio da se ove jeseni presele u elitu. Neće to biti lako, prvo mesto je već nedostižno a samo prvak druge lige ide direktno u Premijer ligu. Ostaje im šansa preko doigravanja ali to je veoma napora i neizvestan put. Prvo moraju da budu najuspešniji u plej-ofu u drugoj ligi, u kome igraju timovi od 2. do 5. mesta, a onda pobedniku sledi i okršaj sa pretposlednjom ekipom iz Premijer lige a to će, po svemu sudeći, biti bivši višestruki šampion Dandalk. Fin Harps je trenutno na 4. mestu, imaju 18 bodova manje od lidera Korka a posle serije od četiri meča bez trijumfa uspeli su da pobede Keri u prošlom kolu.

Predlog

Ovo je treći međusobni duel ova dva tima u aktuelnoj sezoni. U prvom je rezultat bio nerešen u Korku ali je Kork Siti slavio kao gost sa 2:0 kod Fin Harpsa. Na poslednjih sedam utakmica u kojima je jedan akter bio Fin Harps došla je igra 0-2 gola. Međutim, Kork igra dosta ofanzivnije i zato je naš predlog 3+ sa kvotom 2.00 u kladionici MaxBet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.