Petak, 19/07 - Fudbal, Srbija, Superliga
19/07Radnički Kragujevac vs Zeleznicar P.1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
18/07/2024 15:21
Prvi meč u novoj sezoni Super lige Srbije igra se u Leskovcu gde će kragujevački Radnički ugostiti Pančevce. Meč je na programu u petak od 19 časova.
Radnički 1923

Posle istorijske sezone kada su po prvi put izborili plasman u Evropu, za Crvene đavole se lestvica očekivanja mora podići. Teško je ponoviti takav rezultat, četvrto mesto u prvenstvu i polufinale kup, ali ako žele da se ustale u vrhu srpskog fudbala Kragujevčani će znati da nađu put. Najbitnije je da je ostao trener Feđa Dudić, tvorac ovih uspeha. Govorilo se da će bosanski stručnjak u splitski Hajduk ili neke druge klubove ali je on ostao u Kragujevcu. U glavnom gradu Šumadije počenje da se gradi novi stadion a Radnički će Železničar dočekati u dosta udaljenom Leskovcu. Sigurno je da će to biti veliki hendikep za Kragujevčane, navijači su počeli da se vraćaju na tribine, poseta je bila sjajna protiv Vojvodine i u kupu i u prvenstvu, a ne verujemo da će desetak hiljada ljudi na put na jug Srbije. Bilo je pojačanja i čekamo da vidimo ko će se izboriti za dres, a najbitinije je da je kostur iz prošle sezone ostao. Bar za sada.

Železničar

Dizelka je nekako uspela da stigne do stanice zvane opstanak. Premijerna sezona u eliti nije bila sjajna za Železničar, morali su u baraž za opstanak i tu su bili uspešniji od Inđije koju su pobedili u oba meča. Tokom priprema igrali su utakmice i sa dva bivša turska šampiona, od Bašakšehira su izgubili 2:1 a od Trabzona sa 3:1. Najvaljena su velika ulaganja u tim i očekuje se da dres Želje zaduže i neki bivši reprezentativci Srbije, poput Zorana Tošića, ali i još neki. Najveći hendikep je odlazak standardnog prvotimca Stefana Hajdina u Rumuniju i Aleksandra Đorđevića u Sarajevo. Stigao je Brazlac Evandro ali i nekoliko superligaških fudbalera.

Predlog

Meč se bukvalno igra na neutralnom terenu jer je Leskovac bliži Kragujevcu nego Pančevu ali je dovoljno daleko da će se retko ko uputiti na ovu destinaciju. Nadamo se da će domaće stanovništvo biti zainteresovano za meč Super lige i da ćemo već na startu, i pored nehumanih vremenskih uslova, videti odličan meč. Što se predloga tiče uvek je teško procenjiati nečije šanse na početku prvenstva ali je Radnički sačuvao ono najvažnije i očekujemo njegovu pobedu. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.