Petak, 19/07 - Fudbal, Danska, Superliga
19/07AGF vs Mitjiland1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
18/07/2024 15:36
Šampion Danske počenje novu sezonu gostovanje kod finaliste kupa ove zemlje. Meč u Orhusu igra se u petak od 18 časova.
Orhus

Orhus nije ispunio svoj glavni cilj u prethodnoj sezoni. Nisu uspeli da se izbore za Evropu a to su mogli na dva načina. Najbliži su bili u kupu, igrali su u finalu ali ih je tamo pobedio Silkeborg. Taj meč u finalu za njih je bio utakmica sezone i posle njega kao da su se rasteretili i pokazali su najviše u dve poslednje utakmice u prvenstvu. Tada su pobedili FC Kopenhagen i Brondbi na strani. Oba puta su slavili sa 3:2 a trijumfom nad Brondbijem u poslednjem kolu odlučili su i prvenstvenu trku, pošto je Mitjiland završio sa bodom više u odnosu na Brondbi. Ta dva meča su pokazala da ova ekipa ima veliki potencijal i da u novoj sezoni to mora da prezentuje na svakom meču a ne samo na pojedinim.

Mitjiland

Za goste se sve završilo kao u bajci mada su oni napravili mnogo propusta. Ipak, fortuna je bila na njihovoj strani i dva remija u dva poslednja kola, kod Nordsjelanda i na domaćem terenu sa Silkeborgom, nisu ih skupo koštali. Obe utakmice završene su uz goleadu, rezultatom 3:3, a i taj jedan bod iz meča sa Silkeborgom doneo im je naslov šampiona, zahvaljujući pobedi Orhusa nad Brondbijem. Već u utorak Mitjiland startuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, njihov rival u drugom kolu je prvak Andore Santa Koloma i za Dance ne bi smelo da bude problema oko prolaska dalje. Mnogo teži posao čeka ih u Orhusu ako odbranu titule žele da započnu trijumfom.

Predlog

Mitjilandu je Orhus omiljeni rival. U četiri meča u prošloj sezoni samo je prvi okončan remijem a osatala tri je dobio tim iz Herninga. Pre 15 dana ove dve ekipe su odigrale i kontrolni meč i njega je dobio Mitjiland sa ubedljivih 4:0. Ako je sudeći po tome u dobroj su formi i predlažemo dvojku na startu Super lige. Za pobedu gostiju kvota je 2.12 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.