Subota, 20/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
20/07Oulu vs Ekenäs IF1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
18/07/2024 17:22
Domaćin je u dobroj formi ali još uvek daleko od plej-ofa. U subotu od 16 časova u Oulu dolazi debitant u Veikkaus ligi.
Oulu

U poslednjih osam utakmica samo je SJK uspeo da uzme meru ekipi Oulua i to jednom u prvenstvu i jednom u kupu. U ostalim mečevima ovaj tim nije poražen ali su mu loši rezultati sa početka Veikkaus lige umanjili šansu da igra u plej-ofu. Doigravanje za prvaka im je i dalje matematički moguće, imaju 10 bodova manje od prvog tima iznad crte koja deli ligu na dva dela, a do kraja regularnog dela prvenstva ostalo je još sedam kola i 21 bod u opticaju. Ipak, teško je poverovati da će Oulu osvojiti toliko bodova da prestigne nekoliko timova iznad sebe i nađe se među šest najboljih. Za sada Oulu ima samo tri pobede i po 6 remija i poraza i realnije je da pokušaju da sakupe što više bodova u ovom delu prvenstva i tako ne brinu o opstanku u mečevima plej-auta.

Ekenas

Novajlija u ligi se dosta uozbiljio u poslednje vreme i u poslednjih 6 kola ima identičan broj pobeda i poraza, po tri. To je dobar skor za tim koji razmišlja samo o opstanku i koji je pre toga imao samo 3 remija i 6 poraza u prvih devet rundi. Pokazao je tim iz Raseborga da ima kvalitet za igranje u eliti ali svakako da je navijače zabrinuo poslednji meč njihovih ljubimaca u kome su poraženi od Intera iz Turkua na svom terenu sa čak 7:0. Time su bacili senku na sjajnu pobedu kolo ranije u Vasi, kada su domaći VPS savladali sa 3:2, a rival je tim iz vrha tabele. Zanimljivo je da je Ekenas dobio tri poslednja gostovanja, u Veikkaus ligi protiv Gnistana i VPS-a i u kupu protiv nižerazrednog PPJ-a.

Predlog

Svakako je Oulu kvalitetniji i iskusniji tim, ali je to bio i VPS pa je poliven hladnom vodom u duelu sa Ekenasom. U prvom delu sezone meč u Raseborgu je završen bez pobednika, rezultatom 1:1, a očekujemo da ovi timovi podele megdan i kasnije u okviru plej-auta. Sada predlažemo pobedu Oulua i za jedinicu dobijate kvotu 1.69 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.