Subota, 24/08 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
24/08Frajburg vs ŠtutgartDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
23/08/2024 13:35
Švabe su bile hit prošle sezone i postale su vicešampioni. Mogu li da ponove uspeh? Prva provera je u Frajburgu u subotu od 15.30.
Frajburg

Posle tri vezane sezone Frajburg je u prethondoj ostao bez plasmana u Evropu. Zavrio je tim sa Evropa parka tek na 10. mestu, ali su lako mogi do Lige konferencija u koju je otišao osmoplasirani Hajdenhajm, i to sa istim brojem osvojenih bodova. Sigurno bi Frajburg došao do Evrope samo da nisu u poslednjih pet kola ostali bez ijedne pobede sa tri remija i dva poraza. Najveća promena je na klupi. Umesto trenera Kristijana Štrajha koji je više od decenije predvodio ovaj tim sada je šef struke Julijan Šuster, mlad trener kome je ovo prvi samostalni posao. Frajburg je bio ubedljiv u prvom kolu DFB kupa, slavili su na gostovanju u Osnabriku protiv domaćeg trećeligaša sa 4:0.

Štutgart

Švabe su bile pravi hit prethodne sezone. Od tima koji se samo godinu ranije spasao tek u baražu protiv Hamburgera, postali su vicešampioni Bundeslige. Gledali su u leđa samo Bajeru iz Leverkuzena a iza sebe ostavili su čak i decenijskog vladara iz Minhena. Igraće u Ligi šampiona, navijači su sigurno nestrpljivi ali je Štutgart dosta promenio fizionomiju. Otišlo je nekoliko jako bitnih igrača iz prethodne sezone, najviše će nedostajati Girasi, Anton, Heler, ali su i doveli par, za njihove standarde, skupih pojačanja. Pre svih to su Undav iz Brajtona i Demirović iz Augzburga. Igrali su pre osam dana Super kup protiv Bajera iz Leverkuzena, izgledali dosta dobro ali su pali posle penala i ostali bez trofeja.

Predlog

Prošle sezone Štutgart je igrao odlično na strani, pa je slavio i u Frajburgu sa 3:1. Pre toga su na svojoj Mercedes Benz areni pobedili isti tim sa čak 5:0. Frajburg ne planira da izgubi još jednom od istog rivala ali je mnogo izvesnije igrati na golove nego na konačan ishod. Naš predlog je igra gol-gol za koju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.