Nedelja, 25/08 - Fudbal, Srbija, Superliga
25/08Vojvodina vs Napredak1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
23/08/2024 18:40
Novosađani su u problemu već na početku sezone, meč sa Kruševljanima mogao bi da bude prekretnica. Utakmica se igra u Bačkoj Topoli u nedelju od 19.30.
Vojvodina

Ogromna očekivanja imali su u Vojvodini od ove sezone. Najavljivao se napad na titulu u domaćem prvenstvu ali i plasman u grupnu fazu Lige konferencija. Što se Evrope tiče tu je priča završena, ponovo Voša nije uspela da napravi taj odlučujući korak i bude deo evropskog krema makar do Nove godine. Prvo su ispali od slavnog Ajaksa u kvalifikacijam aza Ligu Evrope a onda i od slovenačkog Maribora u pokušaju da se domognu najmlađeg evropskog takmičenja. Ostaju im ona domaća. Prošle sezone su u kupu stigli do same završnice ali ne i pehara, dok su u prvenstvu iapk malo podbacili. Šta tek reći za početak novog prvenstva, samo jedna pobeda uz dva poraza i jedan remi. Taj nerešeni rezultat ostvarili su u prošlom kolu u duelu sa kragujevačkim Radničkim na neutralnom terenu u Gornjem Milanovcu. I ovaj meč igraće van svog Karađorđa, ponovo će domaćini biti na stadionu TSC-a.

Napredak

Ne mogu ni Krupševljani da budu prezadovoljni svojim učinkom u prvih pet utakmica ali su i oni bili prinuđeni da budu podstanari kada su bili formalni domaćini. Prvu pobedu ostavrili su u prošlom kolu protiv subotičkog Spartaka na stadionu u Mladenovcu, dok su po bod uzeli u mečevima sa Železničarom i IMT-om. Poraze su upisali protiv partizana na premijeri i protiv niškog Radničkog u Leskovcu. Mnogo promena tokom leta bilo je u Napretku, trener je bivši as Partizana Goran Stevanović a promenjen je i gotovo kompletan tim. Kada je tako neophodno je vreme da se kockice slože i sigirni smo da navijači imaju strpljenja u formiranju jednog novog tima. Verovatno će biti lakše kada se završi rekonstrukcija travnate podloge na stadionu pod Bagdalom a svoj prvi meč u Kruševcu napredak bi mogao da odigra već posle prvenstvene pauze zbog Lige nacija.

Predlog

Vojvodina je definitivno neomiljen rival za Kruševljane. Na poslednjih 12 međusobnih duela samo jedna pobeda Napretka i jedan remi i čak 10 trijumfa Novosađana. Sada je pred Vojvodinom imperativ pobede inaće bi sezona mogla da krene u smeru koji niko nije planirao. Neće biti lako ali je jedinica prva opcija. Za pobedu Vojvodine kvota je 1.55 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.