Nedelja, 25/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
25/08KuPS vs Mariehamn1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
23/08/2024 19:03
Domaćin je zadržao prvo mesto na dva kola pre završetka regularnog dela prvenstva u finskoj Veikkaus ligi. Utakmica protiv slabog Mariehamna igra se u nedelju od 15 časova.
KuPS

Ukoliko slavi na ovom meču KuPS će osigurati startnu poziciju broj 1 pred doigravanje. Trenutno iamju 4 boda više od aktuelnog šampiona Finske Helsinkija a ostala su još dva kola pre nego što se liga podeli na dva dela. Prvih šest timova će igrati plej-of i boriti se za titulu i Evropu dok će ostatak lige pokušati da izbegne najgore. KuPS-u je titula prošle sezone izmakla zbog lošije gol razlike a godinu ranije za samo jedan bod. Zato su u timu iz Kupoija sve usmerili na osvajanje pehara u Veikkaus ligi pa nije čudo što su u Evropi već završili sa kvalifikacijama. Izbacio ih je norveški Tromze, u još jednom skandinavskom odmeravanju snaga ovog leta. pre nekoliko dana KuPS je uspeo da izbori plasman u finale domaćeg kupa, protiv SJK su izjednačili na 2:2 u 97. minutu a onda su boljim izvođenjem penala izbacili tim iz Seinajokija. Ovo će biti jedinistvena prilika da KuPS osvoji duplu krunu u Finskoj.

Mariehamn

U poslednjih osam prvenstvenih kola Mariehamn je osvojio samo jedan, jedini bod. Posle takvog učinka nije ni čudo da su na pretposlednjem 11. mestu i samo je novajlija Ekenas iza njih. S obzirom da će igrati u plej-autu u kome će pokušati da izbegnu najgore i selidbu u drugu ligu, najbilnije je da iza sebe ostave barem još jednu ekipu. Najrealnije je da pokušaju da budu ispred Lahtija, sa kojim imaju isti broj bodova, ali je Lahti trenutno u mnogo boljoj formi. Nikako da naiđe rival koga Mariehamn može da pobedi i prekine ovaj crni niz bez trijumfa koji traje još od 19. juna kada su pobedili Ekenas u gostima. Teško je očekivati da ga prekinu u Kuopiju, na gostovanju kod najboljeg finskog tima ove sezone.

Predlog

Mariehamn je pre dva kola osvojio bod protiv Lahtija i nadali su se da mogu do trijumfa na gostovanju Gnistanu. Taj meč je odigran pre četiri dana i čak je Mariehamn prvi poveo. Ipak, ne samo da nisu zadržali prednost već su primili dva gola i upisali novi poraz. U Kuopiju su padali i mnogo jači od Mariehamna pa ovde očekujemo sigurnu jedinicu sa dosta niskom kvotom od 1.33 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.