Ponedeljak, 26/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
26/08SJK vs Gnistan1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
24/08/2024 12:34
Dva kola pre kraja regularnog dela prvenstva u Finskoj sastaju se SJK i Gnistan, najverovatnije poslednji put u ovoj godini. Meč u Seinajokiju igra se u ponedeljak u 18 časova.
SJK

Možda je najbitiniji meč u sezoni za ekipu iz Seinajokija bio onaj od pre četiri dana u polufinalu kupa protiv KuPS-a. Bili su na pragu plasmana u finale najmasovnijeg takmičenja, vodili su sa 2:1 protiv lidera i aktuelnog vicešampiona sve do 97. minuta a onda su primili gol i sve se kasnije srušilo posle izvođenja penala. Ostao je SJK bez prilike da se bori za trofej a kao uteha ostaje im plasman u plej-of i pokušaj da preko Veikkaus lige dođu do evropskih kvalifikacija narednog leta. Pred ovo kolo SJK je bio na 4. mestu, za vodećim timom iz Kuopija zaostajali su 6 bodova i matematički još su u igri i za titulu. Ipak, prethodni rezultati i samo jedna pobeda u poslednja četiri kola ne daju mnogo nade.

Gnistan

Novajlija je u odličnoj formi i vezao je četiri pobede u prvenstvu, po prvi put od kada su u eliti. Poslednji poraz tim iz Helsinkija je doživeo još 7. jula i to od KuPS-a u gostima, a od tada su naređali pet mečeva bez neuspeha uz četiri uzastopna trijumfa. Poslednji su upisali pre pet dana kada su nakon preokreta pobedili Mariehamn na svom terenu. I pored ovih odličnih rezultata čini se da je Gnistan zakasnio za plasman u plej-of. Dva kola pre kraja imaju 5 bodova manje od VPS-a i Hake, timova koji dele tu šestu poziciju, poslednju koja vodi u doigravanje za titulu. Ne zavisi sve samo od njih ali je Gnistan i krenuo u prvoligašku avanturu s namerom da postane stabilan lan elite a ne da napadne titulu u svojoj prvoj sezoni.

Predlog

Iako su gosti u mnogo boljoj formi čini nam se da je tome dosta doprineo i raspored koji su imali. S druge strane SJK je sigurno i fizički i emotivno ispražnjen posle tragedije koja mu se desila u kupu i biće dosta problema u duelu sa Gnistanom. U prvom delu sezone SJK je slavio u prestonici protiv novajlije minimalnim rezultatom pa očekujemo da isto učini i pred svojim navijačima. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.