Ponedeljak, 26/08 - Fudbal, Slovenija, PrvaLiga
26/08NK Bravo vs Nafta1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
24/08/2024 13:00
Domaćin je apsolutni favorit protiv novajlije koji se nije najbolje snašao u slovenačkoj eliti. Utakmica u Ljubljani igra se u ponedeljak od 17.30.
Bravo

Ljubljaniski klub je prošle sezone napravio svoj največi uspeh od kada je 2019. godine zakoračio u elitni slvenački fudbalski rang. Klub koji postoji tek 18 godina uspeo je da završi prvenstvo na 4. mestu i tako uhvati poslednju vizu za evropske kvalifikacije u kojima su debitovali ovog leta. Uspeli su da zabeleže i prvu evropsku pobedu u svojoj istoriji, uradili su to protiv velškog Konahs Kija koga su eliminisali u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Ipak nisu daleko stigli, već u narednoj rundi od njih je bio bolji mostarski Zrinjski mada su slavili u prvom meču kao gosti protiv Plemića. U prvih 5 kola nove sezone Bravo je odličan, ima 3 pobede i po jedan remi i poraz a to je pred ovu rundu bilo dovoljno za drugo mesto, sa samo bodom zaostatka za gradskim rivalom Olimpijom.

Nafta

Ekipa iz Lendave pomalo je iznenađujuće postala prvoligaš iako su to pokušavali već duži niz godina. Na kraju im je na ruku išlo to što je ekipa Rogaške administrativnim putem izbačena iz elite, pa je Nafta, uz pobednika druge lige, ekipu Primorja, napredovala do elitnog ranga. Sada sledi teži deo posla, treba izboriti opstanak u društvu najboljih a da to neće biti nimalo lako pokazao je start sezone. nafta je u prvih pet kola osvojila samo 3 boda i nalazi se na pretposlednjem devetom mestu. Iza nih je samo tim Domžala koji je uspeo da osvoji jedan jedini bod. Uz četiri poraza na početku sezone ekipe iz lendave je imala i jednu pobedu, svoju prvu u eliti, a savladali su ekipu Radomlja na svom terenu. U Ljubljanu idu sa tri vezana poraza uz 8 primljenih i bez postignutog gola. Gubili su od Olimpije, Primorja i Kopera.

Predlog

Ovo je možda i fiks dana i ne čudi da kvota i nije nešto spektakularna. Bravo je veliki favorit u duelu sa slabašnom Naftom i ne verujemo da će propustiti priliku da se još jednom pobedom učvrsti u vrhu tabele. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.