Subota, 07/09 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
07/09Farska Ostrva vs MakedonijaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
05/09/2024 15:51
Na početku takmičenja u C diviziji Lige nacija Makedonci gostuju na Farskim Ostrvima u subotu od 15 časova.
Farska Ostrva

Farani nemaju neke dobre rezulatet u poslednje vreme i uglavnom se zadovoljavaju ostanom u C diviziji Lige nacija. O plasmanu na neko veliko takmičenje nemaju iluzija ali mora se priznati da se klubovi iz njihove lige polako uključuju na veliku scenu pa je tako Klaksvik prošle sezone igrao u grupnoj fazi Lige konferencija, a i ovog leta je bio blizu takvog uspeha. Poslednja velika pobeda dogodila se baš u ovom takmičenju, tada su Farani pobedili Tursku na svom terenu ali je to bilo poslednje kolo i Turci su već bili izborili povratak u B diviziju. Od tog meča, odigranog pre oko dve godine, na samo jednoj utakmici, od 16 odigranih, upisali su pobedu. Bilo je to nad Lihtenštajnom u prijateljskoj utakmici u martu ove godine.

Severna Makedonija

Osim dugog puta do Farskih Ostrva sigurno da Mekdoncima neće odgovarati ni klima. Ipak, ako žele da napreduju do B divizije fudbaleri ove selekcije moraće da jure pobedu na Ostrvima jer su u grupi još selekcije Jermenije i Letonije. Severna Makedonija još uvek \'\'živi\'\' od plasmana na Evropsko prvenstvo pre četiri godine, mada su bili i blizu odlaska na Mundijal u Kataru, tada su u polufinalu baraža izbacili Italijane u gostima ali nisu uspeli da isto urade sa Portugalcima. Grupa za EP im je bila prejaka, tu su opet bili Italijani, ali i Englezi i Ukrajinci i tu, relano, nikakvih šansi za njih nije ni bilo. Sada je Severna Makedonija u seriji od tri poraza u prijateljskm mečevima, gubili su od Crne Gore, Hrvatske i Češke.

Predlog

Kvalitet je, bar minimalno, na strani gostujuće selekcije. Farani se uzdaju u domaći teren gde ih je jako teško pobediti na veštačkoj podlozi. Mučili su se ovde i jači od Makedonaca i ono što bi trebalo da bude sigurnije od konačnog ishoda su golovi kojih ne bi smelo da bude mnogo. Za 0-2 gola kvota je 1.56 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.