Subota, 07/09 - Fudbal, Engleska, Liga 1
07/09Charlton Athletic vs Rotherham United1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
05/09/2024 19:36
Nekoliko utakmica samo biće odigrano u ovom kolu engleske Lige 1 a jedna od njih igra se u Londonu gde Čarlton Atletik dočekuje Roteram Junajted. Početak je zakazan za subotu u 16 časova.
Čarlton Atletik

\'\'Crvena armija\'\' iz Londona planira da ove sezone napadne, za početak, povratak u Čempionšip. Nekada je Čarlton Atletik bio redovan učesnik najjačeg engleskog fudbalskog ranga ali je sada već godinama trećeligaš. Sezonu su započeli odlično, u prva četiri kola ostvarili su tri trijumfa i jedan poraz i to je dovoljno za 6. mesto u ovom momentu. U vođstvu je triling koji čine Stokport, Reksam i Birmingem, sva tri tima imaju po 10 bodova, dok ih prate Linkoln. Hadersfild i Čarlton. Još je rano proglašavati nekog za favorita ali svakako da su među njima Birmingem i Haderfild. Prethodnu sezonu Atletik j završio tek na 16. mestu, mnogo bliže borbi za opstanak nego za plej-of. Sada se mnogo više očekuje od Čarltona i nikom neće biti prijatno na njihovoj \'\'Dolini\'\'. U prva četiri kola pobedili su Lejton i Bolton na Vejliju, kao i Vigan u gostima, a jedini poraz doživeli su prošle sedmice na gostovanju Redingu. Igrali su i jedan meč u Liga kupu i ispali u prvom kolu od Birmingema od koga su izgubili minimalnim rezultato na Vejliju.

Roteram Junajted

Ova ekipa se skoro svake sezone seli iz jednog ranga u drugi. Prošlu su igrali u Čempionšipu, pre toga u Ligi jedan i tako već dugo. Ambicije su da se opet vrate među drugoligaše ali je navijačima već dosadilo da odmah ispadaju iz Čempionšipa. Nadimak Roteram Junajteda je \'\'Mlinari\'\' a sledeće godine obeležavaju vek postojanja. Nekih većih uspeha nemaju osim toga što su dva puta bili najbolji u trećoj ligi, a kao drugi su u Čempionšip otišli 2020. i 2022. godine. Novu sezonu tim iz Jorkšira započeo je slabo, u prva četiri kola osvojili su samo 4 bodova i zabeležili samo jednu pobedu. Možda ne bi imali ni nju da Hadersfild nije ostao sa igračem manje dvadesetak minuta pre kraja. I sa desetoricom su Terijeri poveli ali je Roteram preokrenu postigavši pobedonosni gol u 90. minutu. Pre tog meča su izgubili od Iksitera i Vajkomba, a remizirali sa Bristol Roversima.

Predlog

Skoro dve i po godine nisu se sastajali Čarlton i Roteram. Poslednji put je to bilo u sezoni 2021/22 takođe u Ligi 1 kada je Roteram izborio ulazak u Čempionšip. Čini nam se da je na početku sezone Čarlton spremniji i nešto kvalitetniji, a pored toga nije lako igrati na Vejliju. Naš predlog je jedinica za koju se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 2.17.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.