Nedelja, 08/09 - Fudbal, Island, 1 deild
08/09Fjölnir vs Afturelding1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
06/09/2024 17:30
Dva kola pre kraja islandske druge lige još uvek se vodi velika borba za prvo mesto i plasman u elitu. Meč Fjolnira i Aftureldunga igra se u nedelju od 16 časova.
Fjolnir

Domaći tim i dalje ima priliku da završi na prvo mestu na kraju sezone i tako izbori direktan plasman u elitni rang islandskog fudbala. Da nisu naglo popustili u formi na samom kraju, verovatno bi sada oni bili na vrhu tabele a ne tim Vestmanejara. Na dva kola pre kraja Vestmanejar ima 35 bodova, Keflavik i Fjolnir po jedan manje, a svoju šansu vrebaju i Aftureldung sa 33 i IR Rejkjavik sa 32. Čak ni Njardvik sa 31 nije bez šansi uz neki neverovatan rasplet u poslednjih 180 minuta. Fjolnir je bez pobede na poslednjih sedam kola i ne verujemo da u preostala dva mogu da nadoknade toliko izgubljenih bodova.

Aftureldung

Gosti su na neverovatan način prošle sezone ostali bez plasmana u prvu ligu, igrali su finale plej-ofa i izgubili tek posle produžetaka. Sada ponovo pokušavaju da odu u elitu ali ako žele na direktan način, osvajanjem prvog mesta, to neće zavisiti samo od njih. Neophodno je da dobiju oba preostala meča, psle Fjolnira na svom terenu igraju sa IR Rejkjavikom, ali je potrebno i da Keflavik i vodeći Vestmanejar ne osvoje maksimalnih šest bodova. Mnogo je kombinacija do kraja a treba reći da Aftureldung nije siguran ni za plej-of s obzirom da ima samo dva boda više od šestoplasiranog Njardvika. U prošlom kolu su ubedljivo pobedili baš Njardvik na svom terenu i na taj način udaljili direktnog konkurenta od plej-ofa. Sada je Aftureldung u seriji od pet uzastopnih pobeda i u odličnoj je formi.

Predlog

Kada su se u prvom delu sezone ove dve ekipe sastale na terenu Aftuereldunga Fjolnir je slavio minimalnim rezultatom. U to vreme Fjolnir je bio u sjajnoj formi i sve su upropastili u poslednja dva meseca. Ne očekujemo da se vrate sada pred sam kraj i predlažemo dvojku na ovom meču. Za pobedu Aftureldunga dobija se koeficijent 2.45 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.