Sreda, 25/09 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
25/09Víkingur Reykjavík vs FH1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
24/09/2024 11:29
Pobeda Breidablika u ponedeljak lansirala je ovaj tim na vrh tabele. Vikingur bi mogao da se vrati na lidersku poziciju ako slavi u ovom meču koji se igra u sredu od 21.15.
Vikingur

Od starta sezone aktuelni prvak Islanda bio je na vrhu tabele. Činilo se čak da će prvenstvo biti nezanimljivo poput prošlogodišnjeg, ali mic po mic i Breidablik se približavao Vikinguru da bi ga u ponedeljak, posle pobede nad Akraneseom, uspeli da ih prestignu. Radi se o prvom kolu prel-ofa u koji su ova dva tima ušla sa identičnim brojem bodova i nešto boljom gol razlikom za Vikingur. Zato bi ih trijumf u ovom meču vratio na vrh tabele ali je mnogo značajnije da to bude posle poslednjeg kola prvenstva 27. oktobra kada baš budu dočekivali Breidablik. Vikingur se plasirao u ligaško takmičenje u Ligi konferencija i imaće baš napornu jesen.

Hafnarfjordur

Gost nemaju neke velike ambicije u ovom plej-ofu u koji su ušli kao šestoplasirani tim. Šanse za plasman u Evropu postoje, od trećeplasiranog Valura imaju samo 6 bodova manje i utakmicu manje, pa ako bi napravili senzaciju u Rejkjaviku i savldali aktuelnog prvaka, ta razlika bi iznosila samo 3 boda. FH nije u najboljoj formi ušao u doigravanje, u poslednjih šest kola regularnog dela prvenstva imali su samo jednu pobedu i smatramo da su oni svoj cilj izbegavanjem plej-auta već ispunli.

Predlog

Ovo je istorijska sezona za Vikingur koji će igrati u Evropi sve do Nove godine. Imaće za protivnike ozbiljne ekipe ali će moći sa svima da se nose. Najpoznatiji je austrijski LASK ali tim iz Linca dolazi tek na kraju. Mnogo je važnije da odbrane titulu i tako dobiju šansu da i narednog leta preskoče kvalifikacije i igraju u nekom od kupova. Ovde bi jedinica morala da dođe, a Vikingur je dobio i oba meča sa hafnarfjordurom u regularnom delu prvenstva. Za pobedu domačina dobija se kvota 1.50 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.