Četvrtak, 26/09 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
26/09Malme vs Rendžers1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
24/09/2024 13:00
U prvom kolu novog izdanja Lige Evrope aktuelni prvak Švedske igra protiv vicešampiona Škotske. Oba tima su ostala bez Lige šampiona u kvalifikacijama. Meč se igra u četvrtak od 18.45.
Malme

Sva je prilika da će Malme odbraniti šampionsku titulu u Švedskoj jer na šest kola pre kraja ima 11 bodova više od drugoplasiranog Đurgardena uz jednu utakmicu više odigranu. Za razliku od prošle sezone kada su do pehara stigli zahvaljujući pobedi u poslednjem kolu, sada bi to morali mnogo ranije da završe. Zato će imati velike ambicije u Ligi Evrope, koju igraju posle ispadanja u plej-ofu za Ligu šampiona od praške Sparte. Imali su dosta sreće u dvomeču sa PAOK-om koji im je i obezbedio Ligu Evrope. U domaćem prvenstvu nisu primili ni gol na poslednja četiri meča, na svom terenu su sa po 4:0 pobedili Šurgareden i Heken a na strani su dva puta odigrali bez golova sa AIK-om i GAIS-om.

Rendžers

Policajci su tek na trećem mestu u škotskoj Premijer ligi posle pet odigranih kola. U vođstvu su Seltik i Aberdin sa maksimalnim brojem bodova a Rendžers već zaostaje pet bodova za ovim dvojcem. Teško je da će Policajci uspeti da preotmu titulu Seltiku u ovoj sezoni, a koliko su inferiorni u odnosu na Kelte videlo se u međusobnom meču koji su izgubili sa 3:0. Što se Evrope tiče nisu uspeli da prođu kvalifikacije za Ligu šampiona, ispali su od kijevskog Dinama u drugom kolu i to su im bili jedini nastupi na evropskoj sceni tokom leta, jer su već imali obezbeđenu Ligu Evrope. Pre samo par sezona ovaj tim je igrao finale ovog takmičenja i sigurno da i sada imaju velike ambicije.

Predlog

Malme je igrao ovog leta veliki broj utakmica, što u domaćem prvenstvu što u evropskim kvalifikacijama i verovatno su malo i iscrpljeni. Ipak, najvažnije su ispunili, titula je nadomak ruke, a u Evropi šta urade. Dosta toga zavisiće i od ovog meča, verujemo da Šveđani mogu da pobede Škote i predlažemo jedinicu sa kvotom 2.40 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.