Petak, 27/09 - Fudbal, Rumunija, Liga I
27/09Dinamo Bucureşti vs BotoşaniUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
8 / 10 Ulog
24/09/2024 19:55
Odavno nekadašnji velikan iz Bukurešta nije imao ovako dobar start prvenstva. U novom kolu je Dinamo apsolutni favorit u meču sa slabim Botošanijem. Meč se igra u petak od 20 časova.
Dinamo Bukurešt

Malo ko je očekivao da Dinamo ovako dobro započne novu sezone, pogotovo jer su do skoro igrali i u drugoj ligi. Ovo je nov, mlad tim, ekipe iz prestonice i trenutno treće mesto, gledano iz tog ugla, nije neka senzacija. Prvenstvo je dosta izjednačeno, tako je bilo i ranijih godina, pa su se šampioni smenjivali posle prekida dominacije Kluža. Sada je opet na vrhu jedan tim iz ovog grada ali se radi o Univerzitatei. Oni imaju čak šest bodova više od Dinama a ova dva tima razdvaja i tim Ocelula sa bodom više i utakmicom manje od ekipe iz Bukurešta. Dinamo je bio vrlo efikasan na startu prvenstva, sada postiđe manje golova, ali ih manje i prima. U tri poslednja kola dali su ukupno dva gola a toliko su i primili, što je bilo dovoljno za pobedu, remi i poraz.

Botošani

Gosti su sakupili najmanji broj bodova od svih prvoligaša i jedino još novajlija Glorija ima sedam bodova, s tim da Botošani ima meč manje odigran. Iz 9 odigranih mečeva ova ekipa je dva puta uspela da pobedi, a poslednji put to se dogodilo pre pet kola kada su, sredinom avgusta, na svom terenu pobedili UTA Arad minimalnim rezultatom. U četiri poslednja kola imaju tri vezana poraza i remi u prošlom protiv Glorije na svom terenu. Ni taj rezultat ne može se smatrati uspehom jer se radi o duelu sa poslednjeplasiranim timom i direktnim konkurentom u borbi za ispadanja a okončan je rezultatom 3:3.  To je bilo drugi put uzastopno da Botošani prima tri gola na meču pošto su kolo ranije sa 3:0 izgubili od Sepsija.

Predlog

Prošle sezone su Botošani i Dinamo završili sezonu sa istim brojem bodova i pošto su zauzeli 13. odnosno 14. mesto, morali su u baraž. Srećom po njjih direktno ispadanje izbegli su za samo jedan bod a kasnije su u baražu bili uspešni i ostali u eliti. U novoj sezo ni Dinamo deluje mnogo ozbiljnije i ne bi trebalo da ima problema da pobedi Botošani. Gosti primaju dosta golova i verujemo da će bar dva primiti u Bukureštu. za T12+ kvota je 2.15 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.