Ponedeljak, 30/09 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
30/09Shelbourne vs St Patrick'sUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
29/09/2024 11:26
U zaostalom 30. kolu Premijer lige Republike Irske lider na tabeli dočekuje ekipu Sent Patriksa. Utakmica se igra u ponedeljak od 20.15.
Šelburn

Prosto je neverovatno da ekipa Šelburna i da istrajava na čelu tabele. Nisu pobedili na poslednje četiri utakmice i pored toga sačuvali su prednost pred prvim pratiocima Deri Sitijem i aktuelnim šampionom Šamrok Roversima. Kao da niko ne želi da osvoji šampionski pehar, sve tri ekipe prave kikseve u finišu sezone, pa je tako Šelburn u petak ostao bez pobede u duelu sa Slajgo Roversima na svom terenu, a to je bio treći uzastopni u prvenstvu bez trijumfa, dok su u međuvremenu poraženi od Deri Sitija u četvrtfinalu Kupa Republike Irske. Sada imaju 4 boda više od Derija a 5 od Šamroka uz meč manje. Do kraja prvenstva ostalo je da odigraju još pet utakmica i lako je moguće da će u okršaj poslednjeg kola, kada gostuju u Deriju, odlučiti prvaka.

Sent Patriks

Da je tim iz irske prestonice igrao duže u ovakvoj formi sada bi mogli da konkurišu vodećem trojcu u borbi za titulu. Doduše oni nisu matematički ostali bez izgleda, ali im je, pored nastavka njihove serije pobeda, neophodno i da rivali gube utakmice u nizu. Sent Patriks je posle ispdanja iz evropskih kvalifikacija, kada su pokazali zube i turskom Bašakšehiru, vezali četiri pobede u domaćem prvenstvu. Sada su na 5. mestu sa samo dva boda manje od trećeplasiranog Šamroka i eto šanse da izbore još jedan izlazak u Evropu narednog leta. Nije daleko ni drugo mesto, tri boda ima više Deri ali i meč manje od Sent Patriksa. U slačuju da pobede Šelburn stigli bi na samo 4 boda zaostatka za liderom ali i sa mečom više odigranim.

Predlog

Po formi su gosti favoriti u ovom duelu ali je motiv domaćina ogromanr ih može dodatno približiti osvajanju titule šampiona. Ne bi smeo Šelburn da više pravi kikseve jer ima dosta težak raspored u preostalom delu prvenstva. Biće ovo tvrd meč i biće malo golova na njemu mada je Šelburn dobio sva tri međusobna duela ove szone. Za 0-2 gola kvota je 1.60 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.