Utorak, 01/10 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
01/10Štutgart vs Sparta Prague1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
30/09/2024 13:11
Gosti su startovali pobedom a domaćin porazom. To je dovoljno da Švabe moraju da slave u ovom duelu. Meč u Štutgartu igra se u utorak u 18.45.
Štutgart

Švabe igraju solidno u Bundesligi ali su u subotu spasili bod u Volfsburgu tek u sudijskoj nadokandi i to u sedmom minutu produžetka. Ipak i to je uspeh jer su igrali sa igračem manje više od pola sata. Prethodni meč pred svojim navijačima odigrali su protiv Borusije iz Dortmunda i vicešampiona Evrope su pobedili sa neverovatnih 5:1. Zanimljivo je da su u roku od pet dana igrali protiv finalista prošle Lige šampiona s obzirom da su pre meča sa Milionerima igrali sa Realom u Madridu u prvom kolu novog izdanja elitnog takmičenja. Taj meč je Štutgart izgubio ali je odigrao odličn o i sve do samog finiša imao je bod u džepu. Švabe opet igraju vrlo efikasno i u Bundesligi su dali 14 golova na 5 utakmica.

Sparta

Češki šampion je odlično započeo svoj put u Ligi šampiona. U prvom kolu Sparta je na Letni dekalsirala Salcburg sa 3:0 i pokazala da se neće zadovoljiti pukim učešćem u elitnom takmičenju. Izgleda da ih dosta opterećuje igranje sa evropskim \'\'alama\'\', pa su pred meč sa Štutgartom poraženi na svom terenu od Sigme iz Olomuca. To je drugi meč u domaćem prvenstvu koji nisu rešili u korist na svom terenu jer su igrali nerešeno sa ekipom Slovacko krajem avgusta. Zato su na strani maksimalni u prvenstvu Češke i to im uliva nadu da mogu do dobrog rezultata i na Mercedes Benz areni. U domaćoj ligi zaostaju tri boda za gradskim rivalom Slavijom ali to nije razlika koja se ne može stići.

Predlog

Uopšte Štutgartu neće biti lako sa timom iz Praga. Sparta će imati šta da pokaže u Nemačkoj a i inače češki klubovi blistaju u Evropi u poslednjih par sezona. Imaju veliki broj pobeda i znatno su napredovali na UEFA listi. Ipak, Švabe moraju da dobiju ovaj meč ako žele u nokaut fazu. Verujemo da hoće i za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.