Sreda, 02/10 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
02/10Istanbul Bašakšehir vs Rapid ViennaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
30/09/2024 18:14
Na startu ligaškog dela takmičenja u Ligi konferencija istanbuslki Bašakšehir čeka bečki Rapid. Meč se igra u sredu u 16.30.
Bašakšehir

Turska ekipa ispunila je prvi cilj i vratila se na evropsku scenu. Tokom leta igrali su kvalifikacije i eliminisali tri relativno laka rivala. Kada vas žreb pomazi onda igrate sa predstavnicima San Marina, Gruzije i Republike Irske i nađete svoje mesto među učesnicima najmalđeg evropskog takmičenja. Treba reći da je Bašakšehir sasvim dobar i u domaćem prvenstvu. Odigrali su 6 utakmica, četiri puta pobedili i po jednom remizirali i izgubili. Taj jedini poraz doživeli su na gostovanju kod Samsunspora pre dve sedmice. Prošlog vikenda su kao gosti slavili kod Sivaspora sa 2:1.

Rapid Beč

Bečlije su nam dužnici jer su na \'\'srušili\'\' tiket u subotu. Sve je krenulo dobro u meču sa LASK-om, rano su poveli, ali je gol Žulja doneo izjednačenje timu iz Linca, a ispostavilo se i da je to konačni rezultat. Zbog tog remija Rapid je morao da preda lidersku palicu aktuelnom šampionu Šturmu i sada oni zaostaju jedan bod za timom iz Graca. Ništa strašno po zeleno-bele iz austrijske prestonice. Prvenstvo je dugo, u Bundesligi se igra i plej-of, a čini nam se da odavno nije bila izjednačenija. Za titulu će se, skoro sigurno, boriti Salcburg, Šturm i Rapid, a možda se priključi još neki tim. U kvalifikacijama za Ligu Evrope Rapid je već izbacio jedan turski tim, bili su bolji od Trabzona, ali su u plej-ofu ispali od Brage i morali da se presele u slabije evropsko takmičenje.

Predlog

Svakako da je Rapid imao mnogo ozbiljnije rivale tokom leta u evropskim kvalifikacijama, ali nije to toliko čudno jer su se boriti za Ligu Evrope. Na kraju su i oni završili u Ligi konferencija, kao i njihov prvi rival u ligaškom delu. Verujemo da će oba tima igrati na pobedu i u takvoj igri morao bi da padne makar po jedan gol na obe strane. Za GG koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.