Četvrtak, 03/10 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
03/10Rīgas FS vs Galatasaraj1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
01/10/2024 12:08
Gosti su veliki favoriti na gostovanju u Letoniji. Utakmica u Rigi igra se u četvrtak od 18.45.
RFS

Šampion Letonije ispunio je, pa čak i prebacio, planove plasmanom u Ligu Evrope. Ulazak u Ligu šampiona bio je nemoguća misija za RFS ali su uspeli da eliminacijom kiparskog APOEL-a dođu do drugog po jačini evropskog takmičenja. U domaćem prvenstvu RFS je blizu odbrane titule i osbvajanja trećeg pehara šampiona u ovoj baltičkoj zemlji. Imaju 6 bodova više od jeding konkurenta Rige uz meč manje i teško da mogu ispustiti tu prednost u preostalih pet kola. U prvom kolu Lige Evrope lako su izgubili na gostovanju u Bukureštu sa 4:1 i pokazali da je ovo takmičenje veliki zalogaj za njih.

Galatasaraj

Turski šampion nije uspeo u onom glavnom a to je plasman u Ligu šampiona. Za njih je koban bio švajcarski Jang Bojs, a pošto turska liga nema direktnog predstavnika u evropskoj eliti, sada neće imati nijedan tim u Ligi šampioan s obzirom da je i Fener stao u kvalifikacijama. U Super ligi Galata igra odlično i već su zaseli na vrh tabele sa 6 pobeda i jednim remijem. Taj jedini nerešeni rezultat dogodio se prošlog vikenda protiv Kasimpaše i to nakon vođstva od 3:0. Bio je to pravi šok za navijače Galatasaraja koji su bili u ekstazi posle ubedljivih pobeda nad Fenerbahčeom u prvenstvu i PAOK-om u Ligi Evrope.

Predlog

Ne treba govoriti o tome kolika je razlika u kvalitetu ova dva tima. Gosti ne bi smeli da rizikuju i ne pobede u meču sa timom iz poslednjeg šešira, pogotovo ako planiraju da osvoje jedno od prvih 8 mesta i odu direktno u osminu finala Lige Evrope. RFS će imati veliki motiv da ostvari najveću pobedu u svojoj istoriji ali sumnjamo da može doći do nje. Za dvojku se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.