Četvrtak, 03/10 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
03/10Astana vs TSC Bačka TopolaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
01/10/2024 12:33
Na startu ligaškg dela Lige konferencija sastaju se Astana i TSC iz Bačke Topole. Utakmica u Kazahstanu igra se u četvrtak u 18.45.
Astana

Nije ovaj kazahstanski tim na onom nivou na kome je bio do pre par sezone. Vidi se to i po rezultatima u domaćem prvenstvu jer su prošle sezone jedva izborili izlazak u Evropu, a sada su na 5. mestu i boriće se da ponovo dođu do vize za neko evropsko takmičenje. Doduše mogu da se bore i za titulu pošto imaju 6 bodova manje od vodećeg Jelimaja ali i dve utakmice manje odigrane. Činjenica je da je Astana znatno popravila formu u odnosu na početak prvenstva u Kazahstanu, što se ogledalo i u eliminaciji norveškog Brana u plej-ofu za Ligu konferencija i pored poraza od 2:0 u prvom meču u Bergenu. U revanšu je Astana slavila sa 3:0 i od tada kreće serija pobeda i u prvenstvu Kazahstana.

TSC

Topolčani su još slabije otvorili sezonu nego njihov rival iz Kazahstana. Srećom po TSC prošlu su završili na trećem mestu i to je garantovalo plasman u ligapki deo Lige konferencija s obzirom da u kvalifikacijama za Ligu Evrope nisu imali nikakve šanse protiv izraelskog Makabija i dva puta su ubedljivo poraženi. Proto je neverovatno koliko je TSC, koji je dobar tim, deluje inferiorno protiv rivala iz bilo koje evropske zemlje. Tako je bilo i prethodne sezone kada su igrali Ligu Evrope i uglavnom upisvali poraze. Više se ne mogu vaditi na neiskustvo jer već imaju zavidan staž na evropskim terenima i morali bi ove jeseni da budu mngogo bolji, pogotovo jer je Liga konferencija mnogo slabija nego ostala dva evropska takmičenja. Malo su se popravili pod trenerom Damnjanovićem i vezali su dva trijumfa u Super ligi Srbije. prvo su pobedili Novi Pazar sa 5:2 a onda i Čukarički u gostima sa 2:1.

Predlog

Jasno je da oba rivala gledaju na ovaj meč kao priliku da dođu do prvih bodova u Ligi konferencija. Svakako da će Astana imati dodatni pritisak jer ima ulogu favorita a to bi probuđenom TSC-u mogla da bude šansa. Možda je najrealnije da vidimo po gol na obe strane a da li će to gostima biti dovoljno za makar bod, saznaćemo tek po završetku duela.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.