Ponedeljak, 14/10 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
14/10Estonija vs ŠvedskaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
13/10/2024 12:28
Domaćin se bori za opstanak u C diviziji dok goste zanima samo povratak u B. Utakmica u Talinu igra se u ponedeljak od 20.45.
Estonija

Baltička selekcija će se sa Azerbejdžanom boriti za treće mesto u grupi i to je nešto što je bilo poznato još kada su žrebom određene grupe u ligi nacija. U tom smislu pobeda nad Azerbejdžancima pre tri dana ože da bude presudna, ali Estoncima tek predstoji revanš u Bakuu. U prva dva kola su izgubili, tesno na svom terenu od Slovaka i, dosta ubedljivo, na gostovanju kod Šveđana. Zahvaljujući Ligi nacija Estonija je imala priliku da igra u baražu ze prethodni EURO u Nemačkoj ali su već u polufinalu poraženi od Poljaka i to sa čak 5:1. Ipak, ostaje zapisano da su bili na dva meča od plasmana na Evropsko prvenstva.

Švedska

Selekcija \'\'tri krune\'\' našla se u C diviziji posle ispadanja iz B divizije u konkurenciji Srbije, Norveške i Slovenije. Nije ih bilo ni na Evropskom prvenstvu i činejnica je da je ova nordijska reprezentacija u padu. potreban im je neki dobar rezultat, ali i odlazak na neko veliko takmičenje. Na Mundijal će to biti teško, nalaziće se u trećem šeširu i trebaće im pravi podvig da odu na Svetsko prvenstvo, ali makar na EURO moraju da odu. U prva tri kola u Ligi nacija osvojili su 7 bodova, pobedili u Azerbejdžanu i Estoniju na svom terenu, dok su pre tri dana uspeli da odigraju nerešeno u Slovačkoj. Bili su na pragu pobede u Bratislavi ali nisu sačuvali prednost od dva gola.

Predlog

Svakako da su Šveđani veliki favoriti u Talinu ali imaju i Estonci svoje planove. Njima bi trebao još jedan bod pre odlaska u Baku, gde bi onda mogli i da izgube. U slučaju da i oni i Azerbejdžan izgube sve utakmice sa Slovačkom i Švedskom, onda će njihovi međusobni dueli odlučivati o trećem mestu. Verujemo da Estonija mođe dati barem gol, a sigurni smo da će i Švedska to učiniti. Za GG kvota je 2.25 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.